"Шла, як на розстріл": Монро про свій похід до ТЦК, військовий квиток, зміну прізвища та трансгендерний перехід

Переглядів: 270

20 лютого 2024 21:00

Шла, як на розстріл: Монро про свій похід до ТЦК, військовий квиток, зміну прізвища та трансгендерний перехід фото

Блогерка Монро зізналася, що перебуває в процесі трансгендерного переходу та вже змінила прізвище.

Однак оскільки за документами вона поки формально лишається чоловіком, 46-річна зірка сходила до ТЦК (територіального центру комплектування), а ще пройшла військово-лікарські комісії (ВЛК).

Про цей свій досвід, який виявився напрочуд позитивним, про те, що робитиме, якщо отримає повістку, Монро розповіла днями в подкасті "Ночі дівочі".

"Я була у ТЦК. У мене є документ, військовий квиток. Я пройшла ВЛК. Чому це викликає стільки шоку? Сама пішла. Прийшла. Красива. Добрий вечір. Направили на ВЛК. О дев'ятій ранку ВЛК, з аналізом сечі. Пройшла ВЛК одну, другу. Міську ще потім. Пройшла", - поділилася блогерка.

"Мені складно про це говорити. Це я хорохорюся, але йшла я як на розстріл", - зізналася вона.

Як пояснила Монро, вона зараз здобуває вищу психологічну освіту, тож їй конче необхідний був документ щодо перебування на військовому обліку.

Перш ніж іти до ТЦК, Монро ретельно погуглила, що їй потрібно, та проконсультувалася з юристами.

"Я очікувала поглядів, відношення якогось такого... не грубого, ні... це ж усе мої травми, все мої страхи з дитинства, з підліткового віку, для мене найжахливіше було знаходитися в приміщенні, де велика кількість чоловіків. Гетерочоловіків", - зізналася вона.

Як пояснила блогерка, найбільші свої страхи і травми вона отримала в рокі пубертату, в шкільній роздягальні та роздягальні басейну, коли займалася плаванням. Також вона має страх перед військовими, поліцейськими, людьми у формі. Все це Монро пропрацьовувала зі своєю психотерапевткою.

"Ніхто мені жодного слова не сказав. Хто мене впізнавав, просили фото. Я ж кажу, я не усвідомлюю до кінця ступінь народної любові. І для мене було до сліз, от просто до сліз. Мені всі хотіли допомогти. Я заходила, віталася, посміхалася, я розуміла, що люди на роботі", - розповіла вона.

Разом із цим Монро зазначила, що дуже співчуває чоловікам, оскільки, сидячи в коридорах військкомату, відчула та побачила чимало стресу і розгубленості.

Монро, яку не знято з військового обліку, запевнила, що на повістку, якщо отримає її, відреагує "адекватно". І якби їй довелося йти захищати країну, вона "пристосувалася б".

"Проблема не в мені, не в нас, а в ставленні інших до нас", - сказала блогерка.

Зі слів Монро, повномасштабна війна, як би жахливо це не звучало, дала їй поштовх для внутрішньої, особистісної та професійної трансформації. Блогерка відчуває величезну жагу до життя та вдячність ЗСУ.

"Я зараз у процесі трансгендерного переходу. Але, знову-таки, тут історія, про яку мало хто каже. У нас у суспільстві, гедерно-зумовленому, є типова жінка - образ - і типовий чоловік. І коли ти – трансгендерна людина, ти повинна відповідати якомусь образу. Умовно: обов'язково доглянута, волосся. Ти повинна бути фемінна, а чоловік – маскулінний. І в цьому проблема. Це дуже дорого. Трансгедерний перехід – це п...здець як складно, п...здець як дорого, і жодні гормони з вас не зроблять чоловіка і жінку, навіть якщо ви будете приймати їх довгий час. Так, безумовно, у вас будуть зміни, і вони будуть помітні, але... Це не так", - підкреслила Монро.

На своєму прикладі вона наголосила, що необхідно навчитися приймати себе у процесі, розуміти, що ти вже є жінкою. Адже "ліпити" її з себе Монро добре вміє, але найголовніше - це її внутрішнє відчуття.

А ще блогерка змінила прізвище.

"Монро. Все. Це прізвище. Це додає тобі такої впевненості. Я йшла змінювати прізвище, а коли вже заповнювала документи - я йшла міняти паспорт у 45 років, треба ж фоточка або ID - я подумала: а чого я не зміню прізвище? До мене всі звертаються "Монро". Чому я цього не зробила раніше, я не розумію", - зізналася вона.

"От реально, це якийсь жах, я жила в жаху бл*дь, жила в бульбашці своїй. А коли почалася війна - тут війна, а тут внутрішній п*здець! Війна! Бомблять! У мене гендерна дисфорія шарашить: "хто я?!" Мені 45 років, я одна, я задихаюся, я сиджу ридаю на терапії... ", - пригадала вона.

Як розказала Монро, з'ясувалося, що за законом їй можна взяти будь-яке ім'я, незалежно від статі, але вона розгубилася, бо не мала його, хіба що "Пані Монро". Відтак зірка обмежилася зміною прізвища та залишилася Олександром.

Джерело: Таблоїд




Схожі новини: