Погляд-мем, зв'язок із Ноланом та вегетаріанство: цікаві факти з життя зірки "Оппенгеймера" Кілліана Мерфі

Переглядів: 314

19 лютого 2024 20:00

Погляд-мем, звязок із Ноланом та вегетаріанство: цікаві факти з життя зірки Оппенгеймера Кілліана Мерфі фото

Ірландський актор Кілліан Мерфі 18 лютого поповнив свою поличку нагород премією BAFTA за "Найкращу чоловічу роль" у фільмі "Оппенгеймер". Свого часу він говорив: "щоб стати актором, потрібно 30 років". Власне цим 47-річний Кілліан займається і зараз.

Мерфі має багатогранний талант і здатний зіграти як терориста, так і трансгендера. Утім, є найзакритішим актором сучасності, який воліє не афішувати особисте життя. Та від ТаблоID нічого не вдасться приховати. Розкриваємо секрет успіху чоловіка з неймовірними очима і "втомленим" поглядом, який став мемом.

НАВЧАННЯ НА ЮРИДИЧНОМУ І МУЗИЧНА КАР'ЄРА

Батьки в ньому вбачали спортсмена чи юриста, власне для цього віддали старшого сина в католицьку приватну школу у Корку, що в Ірландії. А згодом допомогли зі вступом на юридичний факультет. Та натомість Кілліан Мерфі мріяв зовсім про інший шлях.

Спочатку майбутнього актора захопила музика. Разом із молодшим братом Кілліан грав у гурті. Химерні тексти, нескінченні гітарні соло – їхня творчість була досить неординарною. Хоча деякі профільні лондонські компанії пропонували молодим музикантам контракти на альбоми.

Тоді великому музичному майбутньому перешкодили батьки Мерфі, не відпустивши у вільне плавання молодшого сина, який ще навіть не закінчив школу. А самокритичний Кілліан в коментарях журналістам згодом говорив, що вважав себе недостатньо вправним для цієї роботи.

НАЙКРАЩІ РОЛІ ТЕРОРИСТА І ТРАНСГЕНДЕРА

Замість музики трапилося акторство. Кілліан Мерфі ще під час навчання відвідував театральний гурток. А у 20 років він потрапив на перше у своєму житті прослуховування. Це була п'єса "Диско свині" про двох нерозсудливих підлітків, і Мерфі отримав в ній головну роль.

Утім, список найкращих ролей відкриває робота у фільмі "28 днів потому" про справжній зомбі-апокаліпсис. Кілліан зіграв головну роль хлопця, який виходить з тривалої коми і намагається вижити у новому світі.

Ще одна важлива стрічка, яка зібрала схвальні відгуки критиків та мала касовий успіх - "Нічний рейс". В ній Кілліан зіграв терориста.

А у фільмі "Сніданок на Плутоні" Кілліан з'явився у досить неочікуваному образі. Він зіграв ірландського трансгендера Патріка. У роботі над роллю йому допомагала дружина. Він навіть набрав декілька кілограмів, а свої вільні вечори до знімань Мерфі проводив у барі для трансвеститів.

ФОБІЯ ТА ВЕГЕТАРІАНСТВО

Кілліан Мерфі боїться висоти. І свою фобію йому доводилося долати під час деяких знімань. А серйозно поступитися принципами довелося у серіалі "Гострі картузи".

Річ у тім, що протягом 15 років актор був вегетаріанцем. Він турбувався про добробут тварин, екологію та боявся підхопити коров'ячий сказ – інфекційне захворювання.

Утім, у 2013 році перед початком знімань творці серіалу порадили йому змінити харчові вподобання, аби більш переконливо втілити ватажка британської банди. І перше, що почав їсти Мерфі, була оленина.

НОЛАН І "ОППЕНГЕЙМЕР"

Справжній творчий тандем у Кілліана Мерфі стався з режисером Крістофером Ноланом. Той уперше побачив його на рекламному борді фільму "28 днів потому" і був вражений проникливими очима та зовнішністю актора.

"Я шукав акторів на роль Бетмена (для фільму "Бетмен: Початок", - ред.) і хотів дізнатися про нього більше. Коли ми зустрілися, він не був абсолютно підходящим для цієї роботи. Але був зв'язок, після якого ти намагаєшся знайти способи творити разом", - ділився режисер.

Так, Кілліан пробувався на роль Бетмена. Наймовірна енергетика вразила усю знімальну групу, а Нолан особисто вмовив керівництво фільму взяти Мерфі на роль Джонатана Крейна (Опудала), оскільки того часу до подібної роботи залучали лише великих зірок.

Далі були "Темний лицар", "Початок", "Темний лицар: Відродження", "Дюнкерк" і "Оппенгеймер". Останній фільм про батька атомної бомби став найочікуванішим у 2023 році. Нолан запросив Мерфі на головну роль, бо побачив неймовірну схожість з історичною постаттю.

До цієї ролі актор готувався вдома протягом шести місяців. Він зосереджувався на голосі та силуеті. А також скинув вагу, щоб передати справжнє обличчя вченого Роберта Оппенгеймера, який харчувався переважно випивкою та сигарами.

Ця стрічка вже забрала сім нагород британської кінопремії BAFTA та п'ять "Золотих Глобусів". А вже у березні вирішиться доля на "Оскар-2024", де "Оппенгеймер" представлений аж у 13 номінаціях.

"РОЗЧАРОВАНИЙ" ПОГЛЯД, ЯКИЙ СТАВ МЕМОМ

Блакитні очі актора, які свого часу так вразили Крістофера Нолана, сьогодні стали візитівкою актора. А от на справжній мем перетворився його унікальний "розчарований" погляд.

Все почалося у 2015 році, після виходу спільного інтерв'ю Кілліана Мерфі та Тома Холланда для фільму "У серці моря". Перші 40 секунд актор сидів так, ніби хтось його розчарував, що відзначили підписники у коментарях. А потім почали переглядати усі його інтерв'ю та збирати справжні "добірки" поглядів.

За декілька років журналісти запитали у Мерфі про мем і чи дійсно він "розчарований". Але той знітився і сказав, мовляв, не знає, що таке мем.

До слова, Кілліан не користується соцмережами. Він віддає перевагу аналоговому способу життя. Мерфі не може позбутися компакт-дисків та касет VHS. І лише завдяки сину дізнався, що таке TikTok.

ДРУЖИНА ІВОНН МАКГІННЕСС

За сімома замками Кілліан Мерфі ховає своє особисте життя.

"Я завжди вважав, що чим менше публіка знає про вас, тим ефективнішим ви можете бути, коли збираєтесь зображувати когось іншого", - пояснював він.

Утім, все ж деякі факти про його родину відомі. Зі своєю теперішньою дружиною-художницею Івонн Мангіннесс Мерфі познайомився у далеких 90-х роках. Їхні стосунки зав'язалися під час туру з п'єсою "Диско свині", про яку згадувалося спочатку, а у 2004 році вони офіційно одружилися.

Подружжя має двох синів - Малакі та Арона, яких за декілька років після народження перевезло до Дубліна. Кілліан пояснював це бажанням, щоб вони були ірландцями і росли біля своїх бабусі та дідуся. Крім цього там було менше уваги папараці до зіркових дітей. Хоча вже зараз уся родина супроводжує зіркового татуся на червоних доріжках.

Роботу над "Гострими картузами" Мерфі називає складною, бо тоді йому довелося переїхати від родини у Ліверпуль. А після кожного сезону він потребував часу, аби відійти від образу Томаса Шелбі, і Івонн в цьому дуже підтримала чоловіка.

"Вона та, що тримає мене на землі. Дуже важливо мати таку людину", - казав він про дружину.




Схожі новини: