СБУ повідомила про підозру мешканцю Мелітопольського району, який в окупації займається репресіями

Переглядів: 279

19 лютого 2024 13:33

СБУ повідомила про підозру мешканцю Мелітопольського району, який в окупації займається репресіями фото

Служба безпеки України зібрала докази добровільної співпраці з ворогом  чергового колаборанта, який вступив до так званої «правоохоронної системи» рф на тимчасово окупованій території.

Зрадником виявився мешканець Мелітопольського району, колишній начальник Веселівського виправного центру управління Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області. Він займається репресіями щодо проукраїнського населення регіону та допомагає фабрикувати фейкові звинувачення проти патріотів України. Про це повідомляє Служба безпека України. 

З початком широкомасштабного вторгнення рф зрадник перейшов на бік ворога, надавши добровільну згоду на співпрацю з окупаційною владою рф. 

Його було призначено на посаду начальника «федеральное казенное учреждение «Колония-поселение №3 управления федеральной службы исполнения наказаний по Запорожской области».

З «перепризначенням на посаді» колаборант виконує вказівки окупаційної влади щодо організації роботи установи, серед місцевих мешканців проводить агітацію щодо співпраці з окупантами. Також, він  схиляв до державної зради інших співробітників ДУ «Веселівський виправний центр».

Встановлено, що у новоствореному «органі» до людей застосовують жорстокі тортури, у тому числі катування струмом.

Наразі перевертню повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Викриття зрадника проводили співробітники СБУ в Запорізькій області спільно з ДБР за процесуального керівництва обласної прокуратури.




Схожі новини: