Розстріляли священика ПЦУ: в Каланчаку від рук окупантів загинув протоієрей Степан Подольчак

Переглядів: 324

16 лютого 2024 19:30

Розстріляли священика ПЦУ: в  Каланчаку від рук окупантів загинув протоієрей Степан Подольчак фото

15 лютого 2024 року російські окупанти у селищі Каланчак Херсонської області розстріляли настоятеля та будівничого храму Всіх Святих землі Української протоієрея Степана Подольчака.

Про трагедію  повідомив єпископ Таврійський владика Борис (Володимир Харко).

«В цей день далекого 1998 р. о. Степан був висвячений Патріярхом Димитрієм на священика і з того часу самотужки вибудовував і храм, і громаду тепер вже Православної Церкви України.

Духовну освіту здобував у Колегії Патріярха Мстислава м. Харкова. До священства тривалий час був дяком-псаломщиком на Львівщині. За ревне служіння в умовах окупації Предстоятель благословив нагородити найвищою нагородою - правом носіння митри ще восени 2022 р. після звільнення Херсона. На жаль через окупацію нагорода ще не була вручена. Нині о. Степан пішов по нагроду вічну від нашого пастиреначальника Христа.

Прошу молитов за упокій убієнного українського священика митрофорного протоієрея Степана, а також прошу про молитву за згорьовану дружину Галину, дітей та онуків, щоби Господь укріпив їх у горі та зберіг від безбожних посіпак.

Хай Господь прийме душу убієнного протоієрея Степана в оселі праведників та за молитвами усіх святих землі української дарує нам якнайшвидшу перемогу над ордою», - написав владика Борис (Харко).

Царство небесне і вічна пам’ять мученику-отцю Степану Подольчаку!




Схожі новини: