Тендер скасовано: державні кошти на закупівлю "зубів дракона" на рахунки Запорізької ОДА не надійшли

Переглядів: 276

12 лютого 2024 23:15

Тендер скасовано: державні кошти на закупівлю зубів дракона на  рахунки Запорізької ОДА не надійшли фото

Кабмін не виділив грошей на «зуби дракона» для оборони Запорізької області

ЗОВА розраховувала за 88 млн грн купити 45 тис. штук бетонних пірамід, але потiм скасувала відкриті торги із закупівлі предметів оборонного призначення через відсутність фінансування з державного бюджету.

Як повідомляє телеграм-канал "Запорізька Січ", 15 січня було проведено аукціон, на який прийшли три учасники.

"Запорізьке ТОВ «Алд інжиніринг та будівництво» запропонувало найкращу ціну – 70,2 млн грн. Однак замовник оголосив про скасування тендера через відсутність фінансування з державного бюджету.

У службовій записці директора департаменту фінансів Запорізької ОДА Сергія Медвідя сказано: відповідно до постанови Кабміну від 29 грудня 2023 року №1415 «Деякі питання підвищення обороноздатності держави на період воєнного стану в Україні», обласні військові адміністрації є замовниками закупівлі робіт та послуг оборонного призначення.

Водночас, як констатував посадовець, кошти на рахунки Запорізької обласної військової адміністрації з державного бюджету не надійшли", - говориться у повідомленні.

Інформацію про ненадходження державних коштів та скасування тендера прокоментував голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

"Сьогодні в ЗМІ поширювалася інформація начебто Кабмін не виділив кошти на придбання загороджувальних пірамід для укріплення лінії оборони Запорізької області, а тому обласна влада скасувала тендер.

Дійсно, цей тендер був скасований. Були інші поважні причини, які з огляду на підступність ворога озвучити не можемо.

Але запевняю, що всі закупівлі для підвищення обороноздатності Запорізького краю здійснюються в плановому порядку.

Завдяки підтримці Президента України та Уряду наша область першою отримала всі необхідні фінансові ресурси. Проблем з фінансуванням немає, - зазначив очільник облдержадміністрації і додав: - Дякуємо кожному захиснику, кожній захисниці, хто боронить нашу землю та наближає нашу Перемогу! 




Схожі новини: