WSJ: яка нова стратегія війни може врятувати Україну

Переглядів: 250

6 лютого 2024 17:47

WSJ: яка нова стратегія війни може врятувати Україну фото

Війна в Україні сягнула критичної точки. Контрнаступ ЗСУ виявився менш успішним, ніж багато хто очікував. Це дало росіянам час окопатися та отримати перевагу. У нинішніх реаліях Україні та її прихильникам варто дотримуватись адаптованої стратегії, що складається з п'яти основних елементів, пише американське видання The Wall Street Journal.

Показово, що ця стратегія досить схожа на той план, який нещодавно виклав у колонці для CNN головнокомандувач Валерій Залужний.

Україна, ймовірно, не зможе провести новий наступ до 2025 року - WSJ

Чи можна змусити Путіна домовитись про компроміс і мир в Україні

Перше - Україна має зосередити свої військові зусилля на обороні, вважають автори статті. Києву необхідно утримувати територію, яку він контролює, навіть якщо він готується до контрнаступу. Це, на думку видання, включає Одесу, яка забезпечує доступ до Чорного моря, що є життєво важливим для української економіки, яка залежить від експорту зерна на міжнародні ринки.

Автори також вказують, що українським силам слід створити укріплені оборонні лінії й використовувати сучасні датчики та безпілотники, щоб запобігти новому захопленню земель Росією.

Друге - Україні необхідно зменшити свою залежність від іноземної допомоги, йдеться у публікації. Україна має потужну оборонну промисловість, яка виробляє більше зброї, ніж до російського вторгнення у 2022 році.

Видання нагадує, що Київ підписав понад 20 угод з іноземними партнерами про спільне технічне обслуговування і виробництво озброєнь, що збільшило його промислові потужності всередині країни і за кордоном.

Німецька компанія Rheinmetall і турецька фірма Baykar планують побудувати в Україні заводи з виробництва танків і безпілотників.

Але США в цьому плані відстають, пише WSJ. Вашингтон, на думку авторів публікації, повинен сприяти створенню спільних підприємств з українською оборонною промисловістю, допомагаючи американським оборонним компаніям зменшити ризики ведення бізнесу в зоні бойових дій, а також зменшуючи регуляторні норми, зокрема обмеження на передачу технологій відповідно до міжнародних правил торгівлі зброєю.




Схожі новини: