Били з РСЗВ і артилерії, застосували авіацію та безпілотники: ворог продовжує знищувати міста і села Запорізької області

Переглядів: 295

5 лютого 2024 14:45

Били з РСЗВ і артилерії, застосували авіацію та безпілотники: ворог продовжує знищувати міста і села Запорізької області фото

3 та 4 лютого загарбники били з РСЗВ і артилерії, застосували авіацію та безпілотники по мирних містах і селах Пологівського та Василівського районів. Інформації про постраждалих громадян не надходило. 

За повідомленням відділу комунікацій поліції Запорізької області, 4 лютого під вогонь окупаційних військ потрапили Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Гуляйпільське, Новоандріївка, Новоданилівка, Новодарівка, Ольгівське, Чарівне, Малинівка, Білогір'я, Левадне, Верхня Терса, Новоіванівка, Мала Токмачка, Щербаки, Полтавка, Роботине, Нестерянка, Степногірськ, Кам'янське, П'ятихатки, Лобкове, Малі Щербаки, Степове, Плавні.

Більшість влучань прийшлися по домоволодіннях місцевих мешканців. У будинках побиті дахи, вилетіли шибки, також пошкоджені присадибні території.

Наслідки ворожих ударів задокументували слідчі поліції та УСБУ, за зібраними матеріалами відкриті кримінальні провадження, правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Запорізька обласна військова адміністрація уточнює, що минулої доби окупанти завдали 144 удари по 20 населених пунктах Запорізької області

  • Ворог здійснив 27 БПЛА-атак по Гуляйполю, Залізничному, Новоданилівці, Новодарівці, Чарівному, Малинівці й Левадному, а також 6 РСЗВ-обстрілів Малої Токмачки, Новоіванівки, Темирівки, Роботиного та Степового.
  • 111 артударів прийшлися по території Новоандріївки, Гуляйпільського, Білогір'я, Роботиного, Кам'янського, Малих Щербаків, П'ятихаток, Лобкового, Плавнів та інших міст і сіл на лінії вогню.
  • Надійшло 2 повідомлення про руйнування житлових будинків. Без постраждалих.



Схожі новини: