Допоможіть сестрі: запоріжанка просила кошти для начебто постраждалої від прильоту родички і витрачала їх на себе

Переглядів: 284

24 січня 2024 09:15

Допоможіть сестрі: запоріжанка просила кошти  для начебто постраждалої від прильоту  родички і витрачала їх на себе фото

До восьми років позбавлення волі загрожує зловмисниці, яка  створювала фейкові оголошення щодо збору коштів нібито на лікування сестри.

Гроші, отримані шляхом обману, жінка витрачала на власні потреби. Поліцейські вже повідомили їй про підозру у вчиненні шахрайства.

Про обставини скоєння злочину повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

"Працівники управління протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП НПУ разом зі слідчими обласного главку поліції під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури викрили жінку, яка збирала грошову допомогу для вигаданої постраждалої.

Правоохоронці встановили, що впродовж кількох місяців за допомогою фейкових публікацій в одній із соціальних мереж зловмисниця збирала грошову допомогу нібито для сестри, яка постраждала внаслідок влучання ворожої ракети у багатоповерхівку в центрі міста.

Таким чином, маніпулюючи людським співчуттям, 36-річна раніше судима за аналогічні злочини аферистка виманювала у небайдужих громадян кошти, які витрачала на власні потреби. На цей час правоохоронці встановили 11 таких епізодів.

У результаті оперативних заходів працівники кіберполіції встановили місцезнаходження зловмисниці. Під час проведення обшуку в оселі шахрайки поліцейські вилучили мобільний телефон, банківські карти та інші речові докази її злочинної діяльності.

Фігурантці інкримінують низку злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Їй обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Наразі поліцейські встановлюють інших потерпілих від злочинних дій. Триває досудове розслідування", - говориться у повідомленні. 

 




Схожі новини: