Ще не заморожуєте кефір? Як приготувати ніжний та смачний крем-сир з одного інгредієнта
22 січня 2024 15:53
Всі звикли вживати кефір як напій, але виявляється з нього можна приготувати надзвичайно смачний та ніжний крем-сир.
Якщо ви досі п'єте кефір та зберігаєте його десь на середній полиці холодильника або в його дверцятах, спробуйте перекласти пляшку з напоєм в морозильну камеру й отримаєте неочікуваний результат у вигляді крем-сиру.
Як без зайвих зусиль приготувати крем-сир з кефіру
Інгредієнти
Кефір — 1 л
Приготування
Візьміть пляшку або пакет кефіру та покладіть у морозилку приблизно на добу.
Дістаньте кефір з морозилки, коли переконаєтеся, що він замерз.
Звільніть замерзлий кефір від пакування, покладіть на заздалегідь застелений марлею друшляк, встановлений в глибоку ємність, та поставте в холодильник на кілька годин, а краще, якщо є час, на ніч.
В холодильнику кефір поступово розморозиться, сироватка з нього стече в каструлю, а на марлі залишиться ніжний крем-сир.
Готовий крем-сир можна споживати одразу після приготування, а можна додати до нього тертий огірок, зелень, часник або улюблені спеції, намазати на брускети або просто на шматок свіжого хліба та получити неймовірну гастрономічну насолоду.
Джерело: NV