Стали першими: українці потопили у Севастополі сторожовий корабель ФСБ

Переглядів: 526

19 січня 2024 23:15

Стали першими: українці потопили у Севастополі сторожовий корабель ФСБ фото

Окупанти в Криму втратили ще один корабель

Супутникові знімки підтвердили дані, що в тимчасово окупованому Севастополі затонув сторожовий корабель радянського проекту 205П "Тарантул". Про це повідомляє телеграм-канал "Оперативні новини".

"Скоріш за все, ця посудина втонула в результаті атаки нашого морського дрона-камікадзе 29 грудня 2023 року, якраз тоді в окупованому Севастополі було чути гучні вибухи.

В теорії, сторожові кораблі проекту 205П складно назвати потужними бойовими одиницями: повне водозаміщення всього 245 тон при довжині корпусу 39 метрів, екіпаж – 31 особа, набір озброєння – дві двохствольні 30-мм автоматичні артустановки та чотири торпедні апарати калібру 400 мм.

Але у випадку з цією затопленою посудиною значно важливіше, до якої саме структури вона була приписана. В складі чорноморського флоту росії кораблів проекту 205П нема, але такі сторожовики є  в "берегової охорони" фсб рф у тимчасово окупованому Криму.

 До цього моменту російським ефесбешникам кораблі ще ніхто не топив. Наші козаки стали першими!", - говориться у повідомленні.




Схожі новини: