У Запоріжжі СБУ затримала охоронця одного із судів, який публічно підтримував російську агресію

Переглядів: 271

19 січня 2024 12:07

У Запоріжжі СБУ затримала охоронця одного із судів, який публічно підтримував російську агресію фото

Служба безпеки викрила у Запоріжжі ще одного прихильника рашизму та комунізму, який виправдовував збройну агресію рф.

Зловмисником виявився охоронець одного із судів Запоріжжя, пенсіонер МВС. Після початку повномасштабного вторгнення рф він почав публічно підтримувати російську збройну агресію. Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Встановлено, що ворожу агітацію він поширював через власні сторінки в соцмережах «Facebook» та забороненій  «Одноклассники».

У своїх «дописах» зловмисник вихваляв агресивну політику очільника кремля, «ностальгував» за колишнім срср і виправдовував захоплення частини південних регіонів України.

В ході проведення обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, та комуністичну символіку.

Під час огляду комп’ютерної техніки фігуранта, оперативники виявили матеріали, які містять докази його протиправної діяльності.

На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-1 (поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва обласної прокуратури.




Схожі новини: