У Запоріжжі затримали кримінального авторитета, який разом зі спільниками викрав чоловіка та вимагав гроші

Переглядів: 308

18 січня 2024 14:15

У Запоріжжі затримали кримінального авторитета, який разом зі спільниками викрав чоловіка та вимагав гроші фото

Ділки напали на чоловіка, силою вивезли його до парку «Дубовий Гай», де продовжили бити, вимагаючи гроші. Затримали фігурантів на місці злочину. 

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області встановили, що організував діяльність угруповання місцевий кримінальний авторитет. Він неодноразово потрапляв у поле зору оперативників і наразі є обвинуваченим у кількох справах щодо викрадення людини, вимагання, поширення злочинного впливу тощо. Як тільки йому був змінений запобіжний захід на захід, не пов'язаний з позбавленням волі, одразу сформував групу для продовження злочинної діяльності.

До її складу увійшло двоє мешканців Запоріжжя з кримінальним минулим. На підставі зібраних матеріалів стосовно групи вимагачів слідчі відділу поліції № 4 Запорізького районного управління поліції розпочали досудове розслідування. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області. 

12 січня кримінальний авторитет разом зі своїми спільниками напав на потерпілого. Під погрозою ножа та телескопічної бити силою потерпілого вивезли у занедбаний будинок на території парку «Дубовий Гай». Упродовж певного часу вони били чоловіка, вимагаючи 30 000 гривень.

Того ж дня на місці скоєння злочину поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали кримінального авторитета та учасників угруповання. Затриманим, залежно від участі у злочинні діяльності, повідомили про підозру за:

- ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини),

- ч. 4 ст. 187 (розбій),

- ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

За клопотанням Шевченківської окружної прокуратури суд обрав організатору та двом учасникам групи запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За скоєне цих злочинів підозрюваним може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Заходи з викриття проводилися спільно з СБУ в Запорізькій області.

 




Схожі новини: