На вихідних в Україні сніг та морози до 18°, а з понеділка - потепління

Переглядів: 276

12 січня 2024 16:55

На вихідних в Україні сніг та морози до 18°, а з понеділка - потепління фото

Наприкінці тижня в Україні все ще буде холодно, проте вже з неділі морози поступово відступатимуть. Погода на вихідних 13-14 січня буде похмурою і сніжною, у деяких регіонах очікуються снігопади до 3-5 мм.

Про це повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу по всій Україні буде холодно та хмарно. Найнижче стовпчики термометрів опустяться на сході та півночі країни: до -9…-13 °С удень і до -16…-18 °С уночі. У центральних областях очікується -6...-9 °С (до -13 °С уночі), у південних та західних – -2...-5 °С (до -10 °С уночі).

Майже в усіх регіонах, крім сходу України, сніжитиме. На заході та в центрі очікується до 3 мм опадів, до сильного снігу (до 5 мм) варто підготуватися мешканцям Київської та Черкаської областей.

У неділю у східних областях термометри вдень покажуть -6…-9 °С (до -14 °С уночі), на півдні, південному сході та заході очікується близько 0 °С. У Кіровоградській області та північних регіонах середня денна температура становитиме -4...-7 °С (до -15 °С уночі), у центральних і північно-західних областях — близько -2...-4 °С (до -5...-8 °С уночі). При цьому через високу вологість і поривчастий вітер на вулиці здаватиметься холодніше.

Сніг у неділю падатиме в усіх регіонах, окрім Одеської та Чернівецької областей. Особливо сильно сніжитиме на Закарпатті, у Київській, Запорізькій і Луганській областях. На решті території України опади будуть незначними.

Новий тиждень розпочнеться з потепління по всій Україні. У понеділок у західних, північних і центральних областях термометри покажуть близько 0 °С, на півдні та південному сході – +2…+4 °С. У Донецькій і Луганській областях температура вдень становитиме -1...-3 °С, але вночі буде холодно — до -8...-10 °С.

Погода на початку тижня буде хмарною. На півночі країни, у Львівській, Закарпатській, Рівненській, Волинській, Луганській і Донецькій областях пройде невеликий сніг.

 




Схожі новини: