Мешканця Запоріжжя, який вступив до ворожого збройного підрозділу, засуджено до 12 років позбавлення волі

Переглядів: 269

12 січня 2024 12:37

Мешканця Запоріжжя, який вступив до ворожого збройного підрозділу, засуджено до 12 років позбавлення волі  фото

У Запоріжжі за матеріалами СБ України до 12 років позбавлення волі засуджено мешканця обласного центру, який перебував у складі незаконного збройного формування «Ромашка».

Слідчі СБУ встановили, що мешканець Запоріжжя ще у 2014 році приєднався до терористичної організації «днр» та вступив до лав незаконного збройного формування «Стрелковий спецназ», підрозділ «Ромашка» під керівництвом громадянина рф стрелкова, позивний «Стрелок».

Після проходження «вишколу» в одному з військових таборів у Донецькій області, його було призначено на посаду помічника гранатометника терористичної групи. Про це повідомляє Служба безпеки України. 

У складі незаконного збройного формування він приймав активну участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ та добровольчих батальйонів у м. Слов’янську та під час захоплення селища Семенівка Слов’янського району Донецької області.

Далі, на початку травня 2014 року,  зрадник вступив до лав новоствореної терористичної групи - Окремий розвідувальний батальйон «Спарта» підконтрольної терористичній організації «днр».

У складі незаконного збройного формування він приймав участь у збройному протистоянні силам АТО/ООС.

Співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази злочинної діяльності поплічника окупантів.

На підставі матеріалів СБУ бойовика визнано винним  за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації)  Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття злочинної діяльності проводили співробітники СБУ в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: