Bloomberg: Україна, G7 і країни Півдня провели таємну зустріч щодо "мирних переговорів" з РФ

Переглядів: 301

9 січня 2024 22:25

Bloomberg: Україна, G7 і країни Півдня провели таємну зустріч щодо мирних переговорів з РФ фото

У грудні між Україною, країнами Групи семи (G7) та кількома державами Глобального Півдня відбулася секретна зустріч щодо посилення підтримки Києва і його умов для проведення мирних переговорів з Росією.

Раніше не розголошувана зустріч радників з питань національної безпеки 16 грудня відбулася в Саудівській Аравії після більш масштабних, широко розрекламованих зустрічей, спрямованих на протидію спробам Москви розділити і зобразити Україну та її союзників як таких, що не бажають вести переговори про припинення війни.

Секретність була частково спрямована на те, щоб країни-учасниці почувалися більш комфортно щодо своєї присутності на ній. За словами учасників, менший формат дозволив провести більш вільну і відверту дискусію щодо так званої "формули миру" і планів просування цього процесу, а також принципів потенційної взаємодії з Росією в майбутньому.

Втім на цій зустрічі, зустрічі, що відбулася в Ер-Ріяді, не було досягнуто значного прогресу. За даними людей, знайомих з ходом зустрічі, Україна та її партнери з G7 продовжують чинити опір закликам країн Глобального Півдня до прямої взаємодії з Росією.

Москва засудила зусилля союзників, до яких Росія не була запрошена, як фарс.

Джерело: Українська правда




Схожі новини: