Пити неможливо: у Бердянську з кранів тече каламутна вода, яка залишає розводи на посуді

Переглядів: 374

2 січня 2024 15:00

Пити неможливо: у Бердянську з кранів тече каламутна вода, яка  залишає розводи на посуді фото

Результати аналізу води з Бердівського водосховища, яку споживають в Бердянську, свідчать про її погану якість

Результати у своєму телеграм-каналі оприлюднила начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина. 

"Якість води із централізованої системи водопостачання неодноразово піддавалась сумнівам мешканцями Бердянська. Каламутна, з хімічним запахом, залишає розводи на посуді. Підозри містян про неналежну якість води підтверджуємо актуальними показниками. Результати, в порівнянні з результатами аналізів  води з Каховського водосховища, проведеними до війни, різняться в десятки разів.
 
Після підриву Каховської ГЕС на сьогодні централізоване водопостачання м. Бердянськ на 100% відбувається із Бердянського водосховища на р. Берда. Показники якості поданої води в міську мережу не відповідають вимогам ДСанПіН. Питну воду мешканці змушені купувати. Кажучи іншими словами російська влада забезпечує мешканців міста не якісною технічною водою, а питну реалізує за завищеними цінами.
 
Наразі обсяг поданої води в місто в середньому складає 28 тис.м3 на добу тоді як до окупації цей показник становив  17 тис.м3/добу. Такі показники можуть свідчити тільки про великі втрати води у зв’язку з аваріями на водопровідних мережах. Для прикладу: кількість аварій за листопад 2022 складає 43 од., а за відповідний період 2023 - 145 од.", - говориться у повідомленні.

Порівняльна таблиця санітарно-хімічних показників якості води




Схожі новини: