Понад 190 тисяч гривень за ll групу інвалідності: в Запоріжжі поліція затримала медпрацівницю

Переглядів: 306

29 грудня 2023 19:50

Понад 190 тисяч гривень за ll групу інвалідності: в Запоріжжі поліція затримала медпрацівницю фото

Ще одну корупційну схему, за допомогою якої громадяни намагаються отримати підстави для уникнення призову, знешкодили поліцейські

Відомо, що до її функціонування були залучені медичні працівники місцевої лікарні. За певну винагороду допомагали чоловікам призовного віку отримати ll групу інвалідності за фіктивними діагнозами.  
 
Правоохоронці викрили члена лікарсько-консультативної комісії однієї з міських лікарень на отриманні 193 000 гривень неправомірної вигоди.  
 
Вирішується питання про затримання фігуранта у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення підозри.  Про це повідомляє поліція Запорізької області. 

Процесуальне керівництво здійснює Вознесенівська окружна прокуратура м. Запоріжжя.

За попередніми даними, працівниця лікарсько-консультативної комісії однієї з лікарень обласного центру розробила та впровадила схему збагачення на виготовленні фіктивних документів про наявність інвалідності. 

Використовуючи свої знайомства серед лікарів, вона за грошову винагороду забезпечувала оформлення через МСЕК відповідних медичних висновків. Вартість такої послуги як для пацієнтів з наявними медичними показниками, так і для ухилянтів коштувала до 200 тис. грн.

Вказані послуги пропонувала через інших учасників, залучених нею до злочинної схеми. Саме вони підшукували бажаючих отримати такі послуги, а також виконували іншу технічну роботу з виготовлення документів про встановлення групи інвалідності.  Про це інформує прокуратура Запорізької області. 

Під час обшуків за місцем її роботи та проживання вилучено грошові кошти у різних валютах в еквіваленті більше 200 тис. грн, печатки та штампи медичних установ, понад 100 бланків медичних документів, мобільні телефони та комп’ютерну техніку тощо.

Слідство триває, встановлюється коло осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності.




Схожі новини: