На узбережжі Азовського моря у Мелітопольському районі окупанти спричинили масову загибель птахів

Переглядів: 383

28 грудня 2023 21:16

На узбережжі Азовського моря у Мелітопольському районі окупанти спричинили масову загибель птахів фото

У Мелітопольському районі назріває екологічна катастрофа.

На території Приазовського національного природного парку військовослужбовці рф облаштували полігон, руйнують ландшафт мінометними стрільбами та вирубують ліс заради будівництва фортифікаційних споруд. Про це журналістам на брифінгу у офіційному медіацентрі при ОДА розповів начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

А директор Приазовського національного парку Дмитро Воловик повідомив, що солдати нещодавно повбивали дуже багато птахів на Федотовій косі (там у них полігон), адже розпочали гатити з мінометів.

«Скільки саме загинуло, сказати я не можу, адже ми не в силах самостійно це зафіксувати. Але загинули масово»,- наголосив він.

Це, здебільшого, лиски, качки, а також червонокнижні гуси та лебеді

«Їх усіх східним вітром підняло під Атманаївську дамбу, туди накидало дуже багато трупів птахів, самі нутрощі. У птахів там була тиха вода, вони згруповуються у дуже значній кількості... Ми б цього і не знали, але через такий вітер їх «занесло» і ми помітили купу трупиків птахів, саме на дамбі. Був би інший вітер, ніхто б і не дізнався», - цитує директора парку «Типичный Мелитополь».




Схожі новини: