У Запоріжжі засуджено трьох колаборантів, які обіймають «посади» в органах місцевої влади на ТОТ

Переглядів: 322

26 грудня 2023 13:00

У Запоріжжі засуджено трьох колаборантів, які обіймають «посади» в органах місцевої влади на ТОТ фото

У Запоріжжі за матеріалами СБУ до різних термінів позбавлення волі засуджено 3 колаборантів, які обіймають «посади» в органах місцевої влади на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, 7 років позбавлення волі отримала  депутат Мелітопольської районної ради 8-го скликання від забороненої політичної партії – опзж. Про це повідомляє СБУ. 

Діючий депутат зрадила народ України та приєдналась до агресорів після захоплення частини регіону.

Встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення, вона закликала мешканців регіону підтримати окупантів. За це агресори запропонували їй посаду «керівника апарату військово-цивільної адміністрації Мелітопольського району».

Іншу колаборантку заочно засуджено до 8 років позбавлення волі. Зрадницею виявилась мешканка Якимівки, яка зайняла посаду заступника голови  «Акимовской поселковой администрации Мелитопольского района».

Ще одна ворожа поплічниця,   яка у червні 2022 року в окупованому  Молочанську добровільно зайняла посаду «начальника отдела по земельным ресурсами экологической безопасности» у незаконному органі влади держави агресора – «Военно-гражданская администрация г. Молочанск Запорожской области» отримала 10 років позбавлення волі.

На своїх посадах зрадниці усіляко сприяють діяльності окупаційної влади, координують діяльність підпорядкованих підрозділів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав їх винними у колабораційній діяльності.

Наразі зловмисниці переховуються на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, але співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

 Заходи із документування злочинної діяльності здійснювали співробітники  Управління СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: