Сили оборони відбили чергові атаки противника поблизу Роботиного Вербового — Генштаб

Переглядів: 382

14 грудня 2023 09:45

Сили оборони відбили чергові атаки противника поблизу Роботиного Вербового — Генштаб  фото

Оперативна інформація станом на ранок 14 грудня щодо російського вторгнення

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 6 атак противника поблизу Роботиного та західніше Вербового Запорізької області. Водночас на Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Протягом минулої доби відбулося 120 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 17 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Минулої доби російські окупанти завдали авіаційного та ракетного удару по нашій державі. В результаті бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони знищено 31 з 32 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Наслідки ракетного удару уточнюються.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 5 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, 5 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також склад боєприпасів противника.

 




Схожі новини: