Дбають про безпеку: у навчальних закладах Запоріжжя поліція охорони встановить систему відеоспостереження та металодетектори

Переглядів: 417

8 грудня 2023 14:45

Дбають про безпеку: у навчальних закладах Запоріжжя поліція охорони встановить систему відеоспостереження та металодетектори фото

У Запоріжжі під надійним захистом поліції охорони знаходиться близько 50% навчальних закладів.

Як повідомляє Управління поліції охорони в Запорізькій області, для правоохоронців важливим є створення безпечного середовища для дітей та дорослих.

Метою створення безпечних умов здобуття освіти є організація безпечного освітнього середовища, особливо в прифронтовому місті. Наразі вживаються всі заходи для виконання Концепції безпеки закладів освіти, яка схвалена Кабінетом Міністрів України 7 квітня 2023 року.

«Ми продовжуємо встановлювати комплекс тривожної сигналізації з підключенням до пунктів централізованого спостереження та реагування поліції, облаштовуємо відеоспостереження в навчальних закладах, забезпечуємо охорону укриттів.

Також працюємо в напрямку встановлення стаціонарних металодетекторів в навчальних закладах. Наразі в нас йде відбір до лав поліції охорони, не тільки поліцейських, але й вільнонайманих охоронників»,- зазначив начальник Управління поліції охорони в Запорізькій області полковник поліції Олександр Врадій.

.

Що сказав очільник МВС

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив про початок впровадження комплексу заходів для формування безпечного освітнього середовища.

«Його основою має стати працівник поліції, який нестиме службу в навчальних закладах та відповідатиме за безпеку дітей.  Фахівців відбиратимемо за конкурсом, вони пройдуть ретельну перевірку та медогляд. Далі - спеціалізоване навчання, щоб бути готовими до будь-яких викликів.

Відповідно пропускний режим теж потребує посилення. Тож у кожному навчальному закладі будуть металошукачі та рамки.

Вже скоро стартуємо із набором та відбором кандидатів. А поки що 70% закладів освіти обладнані тривожними кнопками та перебувають під захистом поліції охорони. Ми знаємо, що робити далі заради безпеки дітей, - підкреслив Ігор Клименко.




Схожі новини: