Частину вже роздали військовим: у Запоріжжі на складах знайшли ще 300 тонн гуманітарної допомоги

Переглядів: 490

26 листопада 2023 22:20

Частину вже роздали військовим: у Запоріжжі на складах знайшли ще 300 тонн гуманітарної допомоги фото

 У Запоріжжі на складах кількох підприємств знайдено вже близько 500 тонн гуманітарної допомоги, яка була доставлена в місто ще на початку повномасштабного вторгнення армії рф

Так, в серпні в складських приміщеннях однієї з установ знайшли близько 200 тонн гуманітарного вантажу - продовольчих та непродовольчих товарів, які завезли туди ще в квітні 2022 р. та зберігали без відповідних договорів. 

Комісія описала допомогу, переважна частина якої призначалася військовим. Зокрема це були розкладачки, каремати, постільна білизна тощо, які вже передали в підрозділи, які воюють на Запорізькому напрямку.  Про це на традиційному брифінгу в офіційному медіацентрі при ОДА повідомив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

Але ганебна історія з гуманітаркою, яка  в минулому році “прославила” Запоріжжя не тільки на всю Україну, а й далеко за її межами, на жаль, не завершилась. Скандал з “розікраденою гуманітарною допомогою” очільник ЗОВА назвав зрадою.

- Правоохоронним органам надана вся інформація стосовно 200 тонн, які зберігалися понад рік без відповідних документів. І вони розбираються. Але це ще не все. Я відвідав два підприємства, на яких зберігається приблизно 300 тонн гуманітарної допомоги, яка була передана нашими друзями і партнерами. Це, зокрема, продукти харчування, дитяче харчування, речі першої необхідності і інші матеріальні цінності, які мали б роздати нашим людям. Цього не було зроблено.

Більше того, деякі матеріали та продукти зіасувалися. Зараз Держспоживслужба займається цим питанням і надасть звіт про продукти харчування.

Я вважаю це наслідком злочинної роботи посадовців ОДА. Будуть прийняті жорстокі кадрові рішення по результатам розслідування. Буду робити все, щоб люди відповіли за свої дії, - зазначив Юрій Малашко.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження стосовно розкрадання гуманітарної допомоги і воно розслідується. Знайдені без будь-яких документів 200 тонн можуть, на думку очільника ЗОВА, бути епізодом, вкладеним в цю справу.

- 300 тонн гуманітарної допомоги — це вже інша історія, на неї документи є,- зазначив Юрій Малашко. - Деякі посадовці з ОДА, знаючи про цю допомогу, не роздали її людям. Чому — не знаю, з’ясовуємо. Думаю, з’ясуємо.

Очільник ЗОВА повідомив, що деякі посадовці, у тому числі причетні до історії з гуманітарною допомогою, після проходження поліграфу на лікарняному, а також на тривалому лікарняному.




Схожі новини: