Подружжя сироварів, батьки трьох дітей з Бердянська пішли добровольцями до ЗСУ

Переглядів: 404

23 листопада 2023 09:30

Подружжя сироварів, батьки трьох дітей з Бердянська пішли добровольцями до ЗСУ фото

Подружжя з Бердянська Олена та Юрій Лубенські, раніше займалися крафтовим сироварінням, а зараз пішли добровольцями до Збройних сил України

Після евакуації  Олена та Юрій намагалися повернутися до сироваріння у Львові, але на чужому місці, так добре як у Бердянську, не виходило.

Подружжя займалося волонтерством - привозили гуманітарну допомогу та розсаду у деокуповані села Київщини. Робили збори на потреби ЗСУ. Олена навіть поголила голову за донати, щоб зібрати гроші на ремонт машин, для евакуації поранених військових.

З вересня Олена та Юрій добровільно вступили до ЗСУ. Вони виховують трьох дітей, старші навчаються в університеті, а молодшу доньку доглядає бабуся.

Олена у своїй сироварні до війни

Олена каже, що готова до того що, до служби стануть і її старші сини.
- Ми переможемо, тільки якщо мобілізується вся країна. Я не про те, що всі повинні взяти зброю до рук, ні. Мобілізація всієї країни — це коли кожна людина перестане думати лише про себе, а почне думати про військо, про людей. - каже Олена .

Зараз Олена проходить військові навчання на Рівненщині. А її чоловік Юрій вже воює на Запорізькому напрямку. Дружина каже, що те, що чоловік визволяє рідну землю, гріє їй душу.

Про вибір багатодітної родини дивіться у відео-сюжеті Суспільне Рівне

 




Схожі новини: