ЗСУ відтісняють артилерію окупантів, щоб РФ припинила обстріли Херсона – полковник Мярк

Переглядів: 395

20 листопада 2023 10:28

ЗСУ відтісняють артилерію окупантів, щоб РФ припинила обстріли Херсона – полковник Мярк фото

Збройні Сили України продовжують відтісняти російських окупантів на лівому березі Дніпра в Херсонській області, щоби артилерія РФ перестала добивати до Херсона. Про це сказав заступник голови оперативного підрозділу штабу армії Естонії полковник Янно Мярк.

Полковник зазначив, що за місяць ЗСУ вдалося суттєво розширити плацдарми на лівому березі Дніпра.

"На сьогодні це близько 30 кілометрів на північний схід від Херсона, два-три кілометри через Дніпро і до чотирьох кілометрів через Дніпро за 15 кілометрів на південний схід від Херсона", – сказав він.

За його словами, найближча мета операції – відтіснення сил окупантів на таку дистанцію, щоб їхні артилерійські системи більше не добивали до Херсона та найближчих населених пунктів.

"Ефективна дальність вогню 152-мм артсистем, які переважно використовуються російськими військами, становить 25 кілометрів", – пояснив полковник.

Мярк вважає, що війська РФ доклали величезних зусиль, щоб не дозволити ЗСУ розширити плацдарми на Дніпрі й перекинути туди додаткові сили. За його словами, втрати окупантів там дуже високі.

"Втрати за чотири тижні (на цій ділянці. – Ред.) оцінюються приблизно у 3500 російських солдатів, як пораненими, так і вбитими. Це змусило російське командування перекинути в цей район частини з інших фронтів", – сказав полковник.

17 листопада у Морській піхоті ЗСУ заявили про закріплення на трьох плацдармах на лівому березі Дніпра.

Представник ГУР припустив, що російські окупанти намагатимуться перегрупуватися на лівобережжі Херсонщини у відповідь на закріплення Сил оборони на декількох плацдармах.

Джерело: Ліга




Схожі новини: