Мішенню міг бути і комбриг: нові деталі розслідування загибелі воїнів 128-ї бригади у Запорізькому районі

Переглядів: 313

15 листопада 2023 10:35

Мішенню міг бути і комбриг: нові деталі розслідування загибелі воїнів 128-ї бригади у Запорізькому районі фото

Мішенню росіян, які 3 листопада запустили ракету по 128 бригаді, міг бути й комбриг.

Про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі Єдиного марафону. Зокрема, відповідаючи на запитання ведучих щодо ходу розслідування в ДБР справи за фактом загибелі військовослужбовців 128-і окремої гірсько-штурмової бригади, вона зауважила, що слідчі припускають таку версію. Про це повідомляє ДБР

«Слідчі працюють в цілодобовому режимі аби з’ясувати усі обставини та встановити правдиві факти, що призвели до трагедії. 3 нових деталей можу повідомити, що на сьогодні у слідства є припущення, що ймовірною мішенню в тому числі мав стати і комбриг, який не встиг на шикування за випадковим збігом обставин», - зауважила Тетяна Сапьян.

Вона нагадала, що у Міноборони проводиться внутрішнє службове розслідування яке вивчає деталі організації масштабного заходу поблизу лінії фронту. Міністр оборони проінформував суспільство про його результати. 

За її словами, службове розслідування доповнить матеріали провадження, яке розслідує ДБР. Воно було розпочато за ч. 4 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби).

«Розслідування обставин трагедії, яка забрала життя та притягнення до відповідальності причетних наразі є одним з пріоритетних завдань ДБР»,- підкреслила Тетяна Сапьян.

Нагадаємо, 3 листопада ворог поцілив ракетою "Іскандер-М" по скупченню військовослужбовців 128-ї ОГШБр, які зібрались у с.Зарічному для нагородження з нагоди Дня ракетних військ і артилерії. Внаслідок ракетного удару загинули 19 військовослужбовців, постраждали й цивільні. На час проведення службового розслідування за фактом загибелі особового складу 03.11.2023, командира 128 окремої гірсько-штурмової бригади усунуто від виконання обов’язків за посадою за рішенням Головнокомандувача Збройних Сил України. Матеріали розслідування після його завершення буде передано правоохоронним органам.




Схожі новини: