Схвально відгукувався про "Азов": ФСБ затримала мешканця Бердянська за коментарі у соцмережах

Переглядів: 463

11 листопада 2023 20:20

Схвально відгукувався про Азов: ФСБ затримала  мешканця Бердянська за коментарі у соцмережах фото

На тимчасово окупованому Півдні України чергова хвиля терору цивільного населення.

Російські силовики та військові масово проводять рейди та обшуки в містах і селищах, щодня затримують людей. Деякі арешти, як от у Бердянську, рашисти роблять публічними, аби залякати українців. ФСБ затриманий 35-річний Микола Голубов за коментарі у соцмережах. Про це повідомляє кореспондент ЦЖР Сергій Старушко.

9 листопада у Бердянську чоловіка затримали та  ув’язнили через заклики знищувати військових РФ та схвальні відгуки про легендарний полк “Азов”, йшлося в новині пропагандистських Telegram-пабліків.

Бердянець начебто залишив такі коментарі в одній із соціальних мереж. Його затримали і, вочевидь, змусили записати зізнання на камеру. 

Затриманий, за повідомленнями мешканців Бердянська, 35-річний Микола Голубов, який і до повномасштабного вторгнення був активним коментатором на різних інтернет-майданчиках. 

За годину з’явилося повідомлення Слідчого комітету РФ про те, що у Запорізькій області порушено кримінальну справу за фактом публічних закликів до здійснення терористичної діяльності.

“У лютому 2023 року підозрюваний зі своєї особистої сторінки в одній зі спільнот у соціальній мережі залишив коментар, у якому закликав знищувати російських військовослужбовців, а також дав позитивну оцінку діям членів забороненого в Російській Федерації українського воєнізованого націоналістичного об’єднання «Азов»”, – йшлося у повідомленні слідчого органу окупантів.

За даними росіян, одного українця за коментар майже річної давнини затримували співробітники відділу протидії екстремізму тимчасового управління МВС Росії в Запорізькій області та УФСБ Росії по Південному військовому округу.

За російськими законами Миколі Голубову загрожує до 7 років позбавлення волі. 

Координаторка напряму документування Медійної ініціативи за права людини Анастасія Пантелєєва нещодавно розповіла, що, за даними цієї організації, у російському полоні перебуває 231 житель окупованої частини Запорізької обл. Ще 100 людей відпустили. 

Голова Запорізької ОВА Юрій Малашко своєю чергою повідомив про 600 цивільних, які вважаються зниклими безвісти, або ж знаходяться у полоні. За його словами, цивільних полонених тримають в СІЗО або «на підвалах». Якщо людина була якимось чином пов’язана із ЗСУ, то її вивозять до Росії. 

Невідомий чоловік у багажнику поліцейської автівки в Бердянську. Так перевозять всіх затриманих. Літо 2022 р. Джерело фото: тг-канал БердянсЬк online.




Схожі новини: