Є попередня змова: у Запоріжжі вартість робіт проєктанти завищують по домовленності з замовником

Переглядів: 461

11 листопада 2023 19:40

Є попередня змова: у Запоріжжі вартість робіт проєктанти завищують по домовленності з замовником фото

У Запорізькій області триває робота в рамках проєкту “Прозорість і підзвітність”.

Для недопущення нераціонального використання бюджетних коштів фахівці продовжують аналізувати проєктно-кошторисну документацію об’єктів будівництва на предмет завищення вартості робіт.

- Збільшення вартості робіт за бюджетні кошти відбувається на етапі проєктування, - зазначив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко. - Є попередня змова замовника робіт з проєктантами, в рамках якої в проєкт закладають завищені ціни. Тому вартість об'єкта збільшується приблизно на 15-30%.

На базі ОДА сформована група фахівців, які перед виділенням коштів здійснюватимуть аналіз проєктно-кошторисної документації об’єктів будівництва на предмет завищення собівартості робіт.

І перший результат роботи, за словами Юрія Анатолійовича, є - після детального вивчення двох проєктів на загальну суму 52,4 млн. грн, які замовило керівництво Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні, за попередніми даними встановлено, що вартість робіт завищено на 15-17%, що складає близько 8 млн грн.

- Попереджаю про персональну відповідальність керівництва закладу, як замовника робіт, а також  і представників проєктної організації про те, що у разі некоригування проєктів будемо і далі розбиратися разом з правоохоронними органами,  - зазначив Юрій Малашко.

Він також додав, що “станом на сьогодні правоохоронні органи розслідують не одне кримінальне провадження щодо фінансово-господарської діяльності обласної клінічної дитячої лікарні”.

- Очікуємо результатів розслідування, винні мають бути покарані, - підкреслив начальник Запорізької ОВА.




Схожі новини: