З початку року на автодорогах Запорізької області сталося понад три тисячі ДТП — 64 людини загинули

Переглядів: 336

9 листопада 2023 13:45

З початку року на автодорогах Запорізької області сталося понад три тисячі ДТП — 64 людини загинули фото

З початку року на автодорогах Запорізької області сталось 3395 дорожньо-транспортних пригод, з яких 645 - з потерпілими.

У аваріях травмувались 841 людина та 64 загинули. Аналіз аварійності свідчить, що найбільша кількість ДТП з постраждалими відбувається за участю пішоходів (208). В таких аваріях 22 особи загинули та 199 - травмовані. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

Правоохоронці наголошують, що з метою зменшення аварійності всі учасники дорожнього руху повинні слідувати простим правилам. Водіям необхідно бути уважними, дотримуватись дистанції, правил маневрування та швидкісного режиму. Пішоходи повинні перетинати дорогу у спеціально відведених для цього місцях, за межами населених пунктів рухатися узбіччям чи краєм проїзної частини, а у темну пору доби слід одягати світлий верхній одяг, використовувати флікери та світлоповертальні елементи.

Нагадуємо, що 20 жовтня 2023 року Уряд України вніс кілька змін до Правил дорожнього руху.

Відтепер поза межами населеного пункту водії транспортних засобів мають вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар незалежно від часу доби та пори року.

Крім того, забороняється перевозити дітей, зріст яких менший за 150 см, у транспортних засобах без використання дитячих утримувальних систем, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою пасків безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу.

Також, на автомагістралях і дорогах для автомобілів забороняється зупинка поза спеціальними місцями для стоянки. На автомагістралях і дорогах автомобілістам не можна зупинятися, якщо там немає знаків:

-5.42.1 - "Місце для стоянки";

-5.42.2 - "Місце для стоянки поблизу зупинок маршрутних транспортних засобів";

-5.42.3 - Місце для стоянки вантажного автомобіля, фургонів тощо, виключно на час, необхідний для розвантаження/завантаження;

-5.43 "Зона стоянки" або 6.15 - "Місце відпочинку.




Схожі новини: