Виставка переїхала: яскраві миттєвості гри у футбол та світлини з війни розмістили у новій локації

Переглядів: 373

9 листопада 2023 10:30

Виставка переїхала: яскраві миттєвості гри у футбол та світлини з війни розмістили у новій локації фото

Менше двох тижнів у виставковій залі Національного союзу фотохудожників України працювала виставка одного з найвідоміших запорізьких фотомайстрів Сергія Лаврова, яку автор відкрив у день свого 75-річчя.

Як розповідав Сергій Лавров, під час повномасштабної війни він не планував робити виставку до свого ювілею, але керівник комітету з футзалу та пляжного футболу Запорізької обласної асоціації футболу Володимир Бєляєв попросив зробити виставку “Свет футбола” - свого роду фотозвіт про пляжний футбол у Запоріжжі.

Турніри з цього виду спорту фотомитець знімає вже 22 роки. Яскраві, динамічні світлини відображають хід напружених поєдинків, у яких команди за перемогу змагаються до фінального свистка арбітра, а ще - емоції спортсменів та тренерів.

Світлини з двох останніх турнірів, на яких зображені миттєвості футболу на піску, складали половину експозиції ювілейної виставки. До спортивних фотознімків Сергій Лавров додав дещо зі своїх світлин на різні теми. На виставці можна було також побачити фотозображення Хортиці, світлини з друзями — зокрема, портрет художника Володимира Гулича в майстерні.

Декілька знімків зроблені на концертах у Запорізькій обласній філармонії. Окрема частина - фотороботи з поїздок у зону АТО/ООС — до Лиману, Широкіно. На світлинах — відомі запорізькі волонтерки Ірина Мелентьєва, яка запрошує Сергія в поїздки до бійців, Ніна Ярмаркіна.

Військовий Вадим Петренко, дізнавшись, що до них приїхав професійний фотокореспондент, на джипі повіз Сергія фотографувати місця, де біля Лиману нещодавно проходили бої — щоб зберегти для історії місця боїв.

В експозиції є дві світлини з зображенням снайперки Юлії: зі снайперською гвинтівкою та за піаніно у розбитій школі в Широкиному.

Ювілейна виставка Сергія Лаврова у виставковій залі пробула до 26 жовтня. Наступну також підготував ще один ювіляр - Євген Компанійченко, якого більше знають за творчим псевдонімом Ком. А частина виставки Сергія Лаврова - світлини з футбольних турнірів та трохи воєнних знімків  - “переїхала” на стадіон “Славутич - Арена”, в офісну будівлю.

Як на мене, то тут ці знімки гарно вписалися в інтер’єр і по тематиці дуже доречні. Правда, побачити виставку зможе невеличка кількість поціновувачів творчості відомого фотомайстра Сергія Лаврова. Зате усі вони розбираються у футболі.




Схожі новини: