На псевдо «Кайзер»: у Запоріжжі провели в останню путь бердянця, який загинув у квітні минулого року

Переглядів: 497

6 листопада 2023 09:15

На псевдо «Кайзер»: у Запоріжжі провели в останню путь бердянця, який загинув у квітні минулого року фото

У Запоріжжі провели в останню путь моряка-прикордонника Олександра Сорочкіна. Воїн загинув у квітні 2022 року під час виконання бойового завдання в Маріуполі. Йому було 28 років. Останню шану захиснику віддали рідні, близькі, побратими та друзі.

 Як повідомляє Державна прикордонна служба України, з початком війни росії проти України Олександр вирішив, що разом з іншими воїнами має стати на захист країни.

"У 2015 році був призваний на строкову службу до лав Національної гвардії. Після демобілізації деякий час працював у приватній компанії. Проте усвідомлював, що найбільш корисним буде саме у війську.

У 2021 році Олександр долучився до морських прикордонників й проходив службу в Маріупольському загоні Морської охорони. Мама військового розповідає, що син був виваженим, а служба ще більше його дисциплінувала: характер став міцним, а принципи – незламними.

З перших днів повномасштабного вторгнення Олександр у складі Маріупольського загону Морської охорони захищав місто від ворога.

Друзі, котрі були в боях поруч, говорять, що Сашко одразу адаптувався до обставин, опанував себе та мотивував інших, що вкрай важливо в бойових умовах. Пригадують, як він знайшов генератор, щоб заряджати радіостанції та забезпечувати постійний зв'язок між позиціями.

14 квітня 2022 року, в ході вуличних боїв, Олександр отримав поранення, несумісні з життям.

Схиляємо голови у скорботі за Героєм. Вічна памʼять!", - говориться у повідомленні.

Більш детальніше про героя розповідає телеграм-канал "БердянсЬк Сьогодні/Бердянск Сейчас".

Сашко народився 20 липня 1993 року в Бердянську. У дитинстві був непосидючим, мастаком на вигадки та головним автором усіляких пригод. У школі Олександр вирізнявся підвищеним почуттям справедливості та був вимогливим передусім до себе. Завжди турбувався про маму, в усьому їй допомагав.

У 2021 році Олександр долучився до морських прикордонників й проходив службу у Маріупольському загоні Морської охорони. Обійняв посаду у відділенні зв’язку та інформаційних систем.

Побратими згадують Олександра, як надзвичайно порядну й дуже розумну людину. Завжди всім допомагав, підтримував, фахово консультував. Мав велике та чуйне серце.



З перших днів повномасштабного вторгнення Олександр у складі Маріупольського загону Морської охорони захищав місто від ворога. Був сміливим та рішучим. Одним з перших пішов на позиції.
Про рідних також піклувався, намагався писати їм, заспокоював: «Все буде добре, не хвилюйтесь».
Але, на жаль, 14 квітня 2022 року Олександр Сорочкін загинув. Вічна пам'ять.

 




Схожі новини: