Зниклі цінності: запорізькі правоохоронці продовжують розслідування факту розкрадання експонатів в обласному краєзнавчому музеї

Переглядів: 421

5 листопада 2023 17:00

Зниклі цінності: запорізькі правоохоронці продовжують розслідування факту розкрадання експонатів в обласному краєзнавчому музеї фото

У Запорізькому краєзнавчому музеї виявили нестачу 3549 предметів антикваріату орієнтовною вартістю понад 3 мільйони гривень.

Музей було засновано в 1921 році і його фонд, за оприлюдненими даними, складає 113 тисяч експонатів, серед яких рідкісні археологічні знахідки, накприклад, посадовий знак земського начальника ХІХ сторіччя або рідкісні листівки міста. Всі зниклі предмети можуть опинитись на «чорному ринку».

Нестачу акватичних предметів виявили в межах антикорупційного проєкту «Прозорість та підзвітність». Про це начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко повідомив 27 жовтня, коли звітував про попередні результати цієї програми.

Серед виявлених правопорушень він також повідомив про факти нераціонального використання бюджетних коштів департаментом захисту довкілля, реконструкцію Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності, на яку було витрачено 10 мільйонів гривень, проте роботи фактично проведені не були.

І слова свого дотримав — 3 листопада на традиційному щотижневому брифінгу Юрій Малашко поінформував журналістів про результати роботи за тиждень.

«На цьому тижні разом з правоохоронцями провів чергове засідання робочої групи “Прозорість та підзвітність”. Правоохоронці доповіли про стан розслідування резонансних справ.

Триває розслідування щодо привласнення бюджетних коштів під час реконструкції Школи вищої спортивної майстерності. За підрахунками фахівців, попередня сума збитків зросла вдвічі.

Крім цього, співробітники поліції розпочали досудове розслідування щодо факту розкрадання державного майна - зникнення матеріальних цінностей з Комунального закладу «Запорізький обласний краєзнавчий музей», - розповів Юрій Малашко.

Крім цього, в облдержадміністрації тривають перевірки посадовців, які очільник ЗОВА проанонсував напередодні. 

"В деяких телеграм-каналах з’явилися списки чиновників, які погодилися або  відмовились проходити детектор брехні. Я не знаю, що це за списки, але тих, хто боїться чесно відповідати, ще раз закликаю змінити свою думку. За результатами проходження  поліграфу будуть і висновки, і кадрові рішення, про які ви  дізнаєтесь. Продовжуємо працювати на засадах прозорості та відкритості, - зазначив журналістам  Юрій Малашко. 

 

 




Схожі новини: