Усі свині підлягають знищенню: на частині окупованої території Запорізької області ввели карантин через спалах африканської чуми

Переглядів: 445

2 листопада 2023 20:01

Усі свині підлягають знищенню:  на частині окупованої території Запорізької області ввели карантин через спалах африканської чуми фото

У колишньому Чернігівському районі Запорізької області знищать усіх свиней

 До першої загрозливої зони через африканську чуму свиней увійшли тварини, що утримуються у Чернігівці, Чернігово-Токмачанську та Могилянах. Про це повідомляє окупаційний телеграм-канал "Черниговский вестник".

"Усі свині підлягають знищенню безкровним способом. Їхні трупи, гній, залишки корму та малоцінний інвентар, а також старі приміщення, дерев'яні підлоги, годівниці, перегородки, огорожі необхідно спалити. Приміщення, в яких знаходилися тварини, потрібно три рази, з інтервалом 3 — 5 днів,  продезинфікувати.

Також у районі забороняється ввезення та вивезення тварин усіх видів, у тому числі і птахів, заготівля та вивезення сировини тваринного походження, торгівля тваринами та продуктами тваринного походження на ринках та в інших місцях. Зазначимо, що людям цей вірус від тварин не передається", - говориться у повідомленні.




Схожі новини: