Усіляко догоджав окупантам: суд виніс вирок голові "сельсовета" із Запорізької області

Переглядів: 365

23 жовтня 2023 15:00

Усіляко догоджав окупантам:  суд виніс вирок  голові сельсовета із  Запорізької області фото

За матеріалами СБУ до 7 років позбавлення волі засуджено чергового колаборанта, який працює на окупантів

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом – депутатом Кирилівської селищної ради Мелітопольського району, який допомагає країні-агресору встановлювати окупаційний режим на території Запорізької області. За матеріалами української спецслужби суд призначив йому 7 років ув’язнення з конфіскацією майна. Пр це повідомляє пресцентр УСБУ в Запорізькій області .

"Самовисуванець з початком широкомасштабного вторгнення зрадів приходу військових рф. В обмін на лояльне ставлення усіляко догоджав окупантам, за що був призначений головою так званого «Атманайского сельского совета».

На своїй «посаді» зрадник усіляко сприяє діяльності окупаційної влади, бере активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких активно агітує земляків підтримувати окупантів.

Він свідомо надає сприяння окупантам в управлінні захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту та зв’язку, що перебувають у комунальній власності.

Також він брав активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

На підставі зібраної СБУ доказової бази, суд визнав ворожого поплічника винним за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Наразі зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території півдня України і сподівається уникнути правосуддя.

Втім, СБУ встановила всі місця його перебування та проводить комплексні заходи для притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники Служби безпеки в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури", - говориться у повідомленні.

 

 




Схожі новини: