Тільки з укриттями: у Запоріжжі збільшилась кількість шкіл зі змішаною формою навчання

Переглядів: 361

23 жовтня 2023 12:03

Тільки з укриттями: у Запоріжжі збільшилась кількість шкіл зі змішаною формою навчання фото

Рішенням Ради безпеки Запорізької області ще шести школам дозволено проводити учбовий процес у змішанній формі, тобто дистанційно і очно.

- Змішане навчання може проводитися в школах, а також в профтехучилищах, у яких є укриття, перевірені працівниками ДСНС та профільного департаменту обласної державної адміністрації, - розповів журналістам начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Укриття, звісно, повинні відповідати певним вимогам. Зокрема, у них повинна бути система пожежогасіння, і не тільки.

- Найголовніше — керівники мають вирішити, будуть чи ні так навчатися у учбових закладах, які вони очолюють, - зазначив очільник обласної військової адміністрації.

Сьогодні у Запоріжжі, за інформацією ОДА, на змішаній системі навчання працюють 25 шкіл та 12 профтехучилищ.

Нагадаємо, новий навчальний рік з урахуванням безпекової ситуації учбові заклади підконтрольної Україні території Запорізької області розпочали з дистанційною формою навчання. Після оголошення повітряної тривоги уроки не проводилися.

У вересні в Запоріжжі батьки школярів почали вимагати від міської влади дозволити дітям навчатись онлайн під час повітряних тривог, оскільки через велику кількість тривог діти майже не вчаться.

Ситуація з навчанням викликала значний резонанс у суспільстві.

Обласна влада повідомила, що в школах міста буде проведено опитування серед батьків, щодо навчання під час повітряних тривог і відповідно до нього будуть організовувати навчальний процес.

Дистанційне навчання, зрозуміло, ніхто не відмінив, але в учбових закладах при наявності укриттів дозволили запроваджувати змішане навчання.

 




Схожі новини: