Окупований, але нескорений: у захопленому ворогом Бердянську залишилося повно українських назв

Переглядів: 518

21 жовтня 2023 13:40

Окупований, але нескорений: у  захопленому ворогом  Бердянську залишилося повно українських назв фото

Мешканець Бердянська зазнімкував рідне місто з українськими написами

Незважаючи на те, що Бердянськ в окупації вже 596 діб (17 жовтня. - МВ), а рашисти, наче вурдалаки та вампіри, панічно боючись,  щодня знищують все до чого можуть дотягнутися, сонячне сяйво - це все що нагадує людям про Україну і його їм не знищити ніколи. Але також їм ніколи не зламати наш український дух.

Навіть знаходячись в окупованому місті, під колосальним пресингом, інколи вдається прогулятися нашим, світлим, теплим, українським провінційним містом.

Пропоную всім бердянцям, які зараз далеко від рідного міста, прогулятися осіннім і не зважаючи ні на що, українським містом.

Сонячний, осінній день… тихе, спокійне море, годуємо чайок та голубів на приморці. Ідемо далі повз бичка та як завжди непрацюючий інфобокс з жовто-блакитним серцем.

Праворуч вулиця Морська (знаки вулиць українською,на якій розташований цум. Далі, неспішно крокуємо Азовським проспектом до «мережі спортивних магазинів СПОРТЛАНДІЯ»…
Де нас вітає «ЇДАЛЬНЯ КОЗАЦЬКА ХАТА» написами «відчинено» та «здоровенькі були». І наче не було знущань та катувань ці 596 днів.

Поглянувши навпроти, бачиш супермаркет "ДельМар", що запрощує тебе до себе, пропонуючи знижки до 55% в мережі магазинів ювелірних виробів «Золотий вік» та «УкрЗолото» або до мережі «АЛЛО».

Йдемо далі по Азовському, вздовж трояндових алей, висаджених скандальним озеленювачем Шаповаловим. І заходимо до аптеки, де нас зустрічають полиці з написами «медикаменти».

Йдемо далі до палацу культури, до пам‘ятників, виготовлених нашим талановитим земляком з золотими рукама та душею - ковалем Олександром Шапошниковим -  «Дружба народів» та «Бердянськ-серце Азова».

Проходимо повз готель "Бердянськ", де на другому поверсі продають «ОДЯГ І ВЗУТТЯ ДЕШЕВШЕ ніж в інтернеті».

Сідаємо в авто на українських номерах АР і їдемо скупитися до супермаркету… але маємо обмаль палива. Заїжджаємо на заправку і заправляємся паливом, де на автоколонці «об‘єм» і ціна та вартість у гривнях.

Заїжджаємо до чорного АТБ, де є вивіски  «СОЛОДОЩІ», «ВИПІЧКА» та «КАВА».
Вирішуємо їхати до «Тоговельного центру «Екватор» і довго блукаємо відділами з написами величезними літерами «АКЦІЯ».  Йдемо від відділу «хліб», «торти» до «заморожена риба», «креветки, рапани».

І наче не було 596 днів окупації.

Вертаємось додому з думкою, що ось такий він Бердянськ- окупований, але нескорений!… ще не все спаплюжили чужинці. Ми обов‘язково дочекаємось перемоги. І знову будемо гуляти нашим тихим українським, провінційним містечком.  Але це вже буде зовсім інше, рідніше місто, яке ми будемо любити ще більше.

Джерело: Бердянськ в окупації




Схожі новини: