Допомагають чим можуть: профспілка підтримує поліцейських, які несуть службу на Запоріжжі під обстрілами

Переглядів: 397

9 жовтня 2023 08:37

Допомагають чим можуть: профспілка підтримує поліцейських, які несуть службу на Запоріжжі під обстрілами фото

Сьогодні Запорізька обласна профспілкова організація атестованих працівників органів внутрішніх справ України виконує як специфічні функції, пов’язані з протидією агресії російської федерації проти України, так і здійснює традиційні заходи щодо захисту трудових та соціальних прав членів профспілки, представництва їх інтересів у відносинах з роботодавцем, іншими державними органами тощо.

- З першого дня відкритої війни робота виборних профспілкових органів спрямована на надання допомоги поліцейським Запорізького гарнізону у виконанні ними службових обов’язків щодо відсічі збройній агресії і її спрямованість змінювалась відповідно до оперативної обстановки та необхідності, - зазначив на засіданні Президії комітету Запорізької обласної профспілкової організації атестованих працівників органів внутрішніх справ України її голова Віктор Нестеренко.

Чергове засідання відбулося напередодні Дня професійних спілок України, яке в нашій державі відзначається кожної другої неділі жовтня.

Віктор Нестеренко привітав присутніх зі святом і підвів підсумки роботи обласної організації за 9 місяців.

Він зазначив, що для надання допомоги використовуються як власні можливості організації, так і залучення волонтерської допомоги.

- Завдяки налагодженій співпраці з волонтерськими організаціями, допомоги зарубіжних партнерів (у першу чергу товариства «Oberhausen hilft e.V.» з німецького міста Оберхаузен – побратима міста Запоріжжя) з метою поліпшення умов праці, виконання бойових завдань поліцейськими передано матеріальних цінностей до Головного управління Національної поліції в Запорізькій області більше ніж на 3 млн. гривень, серед яких потужні генератори, засоби обігріву та індивідуального захисту, медичні засоби тощо, - розповів Віктор Вікторович.

З метою надання допомоги у забезпеченні продуктами харчування, засобами гігієни та медицини, вирішенні інших питань несення служби представники профспілки щомісячно відвідують поліцейських під час виконання ними завдань в містах Гуляйполе, Оріхів та Степногірськ, де відбуваються безпосередні бойові дії.

За словами Віктора Нестеренка, організовано безоплатне навчання 75-ти поліцейських та добровольців територіальної оборони – членів профспілки у Запорізькому національному університеті навичкам поводження з безпілотними літальними апаратами.

Варто зазначити, що серед близько 3000 членів профспілки обласної організація ПАП ОВС України 300 – добровольці територіальної оборони Добровольчого формування Запорізької територіальної громади №6 «Запоріжжя», які разом з поліцейськими на безоплатній основі несуть службу з охорони публічної безпеки та об’єктів критичної інфраструктури, відповідно до бойових розпоряджень виконують інші завдання територіальної оборони.

“Враховуючи свої волонтерські можливості в умовах війни профспілка допомагає військовослужбовцям ЗСУ та Національної гвардії України, лікувальним закладам та громадським організаціям, що опікуються соціально незахищеними верствами населення.

На жаль, в умовах війни нам приходиться вирішувати питання, пов’язані з наданням допомоги членам профспілки, що отримали поранення під час виконання бойових завдань, а також родинам загиблих наших побратимів», - повідомив голова профспілкової організації.

Поряд з цим профспілкою проводиться і повсякденна робота щодо виконання основних профспілкових функцій.

Так, у січні укладено новий колективний договір між роботодавцем та трудовим колективом Головного управління Національної поліції в Запорізькій області на 2023-2025 роки, який поряд з Законом України «Про Національну поліцію України», Кодексом Законів України про працю, іншими нормативними актами держави регулює трудові відносини членів профспілки.

“Відповідно до положень Колективного договору виборні профспілкові органи щоденно здійснюють представництво інтересів поліцейських та інших профспілчан при вирішенні питань надання відпусток, преміюванні, притягненні до дисциплінарної відповідальності, під час роботи комісій Головного управління, що вирішують питання проходження служби, соціального захисту тощо.

Значні фінансові ресурси витрачаються на надання матеріальної допомоги поліцейським та членам їх сімей, у першу чергу, що потребують коштовного лікування онкологічних та пов’язаних з необхідністю оперативного втручання захворювань», - розповів Віктор Нестеренко.

Протягом літнього періоду нами вирішено питання оздоровлення 44-х дітей членів профспілки із залучення профспілкового фінансування, у тому числі 24 – у м. Мензиздроє (Польща), як наслідок міжнародної співпраці Профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України, яка є членом Європейської поліцейської асоціації (EPU), з нашими польськими колегами.

Проводиться також робота щодо організації відпочинку поліцейських, інших профспілчан та членів їх сімей. Зокрема, проведено культурно-масові заходи щодо відзначення Міжнародного дня прав жінок і миру, Дня захисту дітей, Дня Національної поліції України, Дня Державного прапору, Дня Незалежності України, Дня захисників та захисниць України, днів створення галузевих служб Національної поліції України. Щотижнево організовано відвідування більше 100 членами профспілки вистав у театрах, у першу чергу - Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г.Магара та Запорізького обласного театру молоді.

На засіданні Президії обласного профспілкового комітету розглянуто також питання щодо подальшої діяльності організації, у першу чергу, пов’язані зі співпрацею з керівництвом Головного управління, його структурних та територіальних підрозділів з питань поліпшення умов праці профспілчан, отримання ними статусу учасників бойових дій, житлового забезпечення, вирішення інших питань їх участі у відсічі збройній агресії російської федерації проти України, захисту трудових прав та соціальних інтересів поліцейських та інших членів профспілки.

 




Схожі новини: