Подавати заяви не треба: хто із пенсіонерів у Запорізькій області може розраховувати на доплату від ООН

Переглядів: 357

4 жовтня 2023 13:00

Подавати заяви не треба: хто із пенсіонерів у Запорізькій області  може розраховувати на доплату від ООН фото

Сьогодні у соцмережах можна зустріти багато оголошень про виплату допомоги від міжнародних організацій вимушено переміщеним особам або пенсіонерам. Як правило, їх розміщають шахраї, які через довірливість людей отримують доступ до банківських карток своїх жертв і спустошують їх.

Але насправді деяким категоріям пенсіонерів можна отримати доплату до своїх пенсій від міжнародних донорів. Хто може розраховувати на неї -  роз'яснює Головне управління  Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023 року № 781 «Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проекту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки окремих категорій населення» одержувачам пенсій, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, розпочато надання грошової допомоги за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН).

Доплати можуть отримати:

  • пенсіонери, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій;
  • пенсіонери, які отримують пенсійні виплати менші 3000 грн;
  • пенсіонери, які не отримували інших грошових допомог (допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) чи від міжнародних організацій) з 1 березня 2023 року.

Громадяни, які відповідають умовам отримання цієї допомоги, отримуватимуть щомісячну виплату до пенсії на суму, якої не вистачає до 3000 грн (але не менше 100 грн).

Подавати заяви або звертатись до державних установ не потрібно. Перелік таких осіб, на підставі наявних у державі реєстрів, формує Пенсійний фонд України, гроші поступатимуть на персональні рахунки пенсіонерів у банках", - говориться у повідомленні.




Схожі новини: