СБУ повідомила про підозру черговому колаборанту, який агітує земляків отримувати паспорти рф у Василівському районі

Переглядів: 246

3 жовтня 2023 12:00

СБУ повідомила про підозру черговому колаборанту, який агітує земляків отримувати паспорти рф у Василівському районі фото

Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще одного колаборанта, який обійняв «посаду» в органі місцевої влади на тимчасово окупованих територіях.

Підозру від СБУ отримав мешканець Василівки, який ще з 2014 року є активним прихильником «руського мира».

На початку окупації Василівського району він зрадів приходу військових рф. В обмін на лояльне ставлення усіляко догоджав окупантам, за що був призначений начальником відділу земельних ресурсів «військово-цивільної адміністрації смт Михайлівка Василівського району». Про це повідомляє прес-служба СБУ у Запорізькій області. 

У своєму «кріслі» зрадник усіляко сприяє діяльності окупаційної влади, бере активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких активно агітує земляків отримувати паспорти рф та підтримувати окупантів.

Він свідомо надає сприяння окупантам в управлінні захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, що перебувають у комунальній власності.

Також він схиляв представників місцевого бізнесу до перереєстрації господарств та підприємств за законодавством держави – агресора для подальшої сплати податків до російського бюджету.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборанта за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Викриття зловмисника здійснювалось за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: