Ситуація навколо Роботиного "складна і динамічна", - ISW

Переглядів: 547

2 жовтня 2023 10:21

Ситуація навколо Роботиного складна і динамічна, - ISW фото

Ситуація на південь від Роботиного "нестабільна, складна і динамічна", оскільки важливі польові укріплення там неодноразово переходили із рук в руки.

Аналітики зазначають, що росіяни регулярно проводять в цьому районі тактичні контратаки - це частина їхньої "глибокої оборони" проти наступальних операцій ЗСУ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналіз фото і відеоматеріалів показує, що деякі тактично важливі об'єкти і укріплення на південь від Роботиного неодноразово переходили від однієї сторони до іншої.

"Повідомлення про продовження присутності російських військ у західних і центральних траншеях свідчить про те, що тактична ситуація в цьому районі є складною та динамічною", - заявили в ISW.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Андріївки під Бахмутом. Тим часом українські військові продовжують вести наступ на двох напрямках фронту.

Згідно зі звітом Інституту вивчення війни (ISW), ЗСУ дещо просунулись в районі Роботиного, тоді росіяни накопичують війська на лінії Куп'янськ-Лиман.

Джерело: РБК-Україна




Схожі новини: