До 10 років засудили керівника окупаційного «минздраву» Запорізької області

Переглядів: 399

29 вересня 2023 14:00

До 10 років засудили керівника окупаційного «минздраву» Запорізької області фото

Співробітники Служби безпеки України зібрали беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом мешканця Донеччини, який з 2014 по 2016 рік обіймав посаду «министра здравоохранения» терористичної організації «днр».

Суд призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна з позбавленням права обіймати посади в органах влади незалежно від форми власності строком на 15 років.

За даними слідства чоловік раніше  займав посаду заступника начальника одного з управлінь Донецької ОДА, а у 2014 році підтримав ватажків незаконних збройних формувань. За це вони призначили його «министром здравоохранения» на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донеччини. Але він не виправдав «довіри» бойовиків та  у 2016 році був звільнений.

З початком повномасштабної агресії та окупації Мелітополя, кремлівські куратори згадали про свою маріонетку та призначили його на посаду директора так званого «Департамента здравоохранения Военно-гражданской администрации Запорожской области». Про це повідомляє СБУ.

На своїй посаді новоспечений керівник окупаційного «минздраву» виконував вказівки окупаційної адміністрації держави-агресора і представників збройних формувань російської федерації. Він надавав їм всіляку допомогу у тому числі передавав  у користування майно та будівлі закладів охорони здоров’я.

Також він займався переформатуванням медичної галузі регіону під потреби країни-агресора. Саме за його вказівкою місцеві лікарні були переоблаштовані у військові шпиталі для прийому поранених окупантів.

Суд визнав його винним за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території півдня України.

Однак, СБУ встановила місце його перебування і проводить заходи для притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: