Жирний трофей: бійці запорізької бригади захопили сучасний ворожий танк

Переглядів: 466

29 вересня 2023 10:21

Жирний трофей: бійці запорізької бригади захопили сучасний ворожий танк  фото

На рубежах окупантів біля Роботиного та Вербового військовослужбовці запорізької бригади "Кара-Даг" Національної гвардії України захопила дуже жирний трофей.

Як повідомив у своєму телеграм-каналі  військовий журналіст Андрій Цаплієнко, 15-а бригада «Кара-Даг» захопила Т-72Б3, який був модифікований у 2022 році.

"Його ще називають економ-версією Т-90М «Прорив». Танк днями стане на озброєння бригади і буде на боці воїнів світла бити тих, хто його сюди пригнав.

 В неділю, в програмі «ТСН Тиждень», ми зробимо детальну «розпаковку» цієї сучасної бронемашини.

 Після того, як росіяни побудували «лінію Суровікіна», такі цінні трофеї стали великою рідкістю. Але в 15-ої бригади це другий зразок сучасної російської бронетехніки, захоплений впродовж літньої кампанії. Варто було б нагородити хлопців, які поповнили український парк бронетехніки", - вважає Андрій Цаплієнко.

За даними Вікіпедії, танк цієї модифікації широко застосовується російськими військами під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Станом на 29 січня 2023 із відкритих джерел відомо про втрату Росією щонайменше 450 Т-72Б3, Т-72Б3 зр. 2014 та Т-72Б3 зр. 2016 в ході вторгнення в Україну, з яких понад 180 було захоплено ЗСУ

Довідково

Т-72Б3 зр. 2022 (2022 р.) — танк отримав посилений захист передніх надгусеничних полиць аналогічний танку Т-90М. На маску гармати встановлені блоки динамічного захисту «Контакт-1». Також було додано динамічний захист на башту. Багатоканальна система «Сосна-У» з тепловізором отримала механізм відкриття броньованих шторок замість ручного відкриття шляхом відкручування чотирьох болтів. Також на танку з'явились нові датчики




Схожі новини: