Книга за мужність: поліцейські відзначили сміливий вчинок хлопця, який захистив дівчину від зловмисника з ножем

Переглядів: 360

28 вересня 2023 10:20

Книга за мужність: поліцейські відзначили сміливий вчинок хлопця, який захистив дівчину від зловмисника з ножем фото

Поліцейські відзначили сміливий вчинок хлопця, який захистив дівчину від зловмисника з ножем.

22 вересня близько 13:10 до відділу поліції № 5 (Хортицький) Запорізького РУП від місцевої жінки надійшло повідомлення про ножове поранення молодого чоловіка.

На місце події прибули працівники слідчо-оперативної групи територіального підрозділу поліції та медики.

Правоохоронці встановили, що в одному з магазинів відбувся конфлікт. Сп’янілий відвідувач зухвало залицявся до продавчині. За колегу вступився 20-річний Ян, який  перебував на стажуванні, та вивів незнайомця на вулицю. Невдоволений чоловік дістав ніж та вдарив ним молодика в область пахви. Хлопець почав стрімко стікати кров’ю, а нападник втік. Свідками події стали дві жінки, які кинулися на допомогу потерпілому, вміло й вчасно затампонували рану та викликали швидку.

Доба об'ємної зосередженої роботи оперативників та слідчих відділу поліції № 5 Запорізького РУП і – злочин розкрито, а 29-річного зловмисника заарештовано.

Наразі поранений Ян вже йде на поправку. Слідчі, яких вразила хоробрість хлопця, вже кілька разів відвідували його у лікарні. За проявлену мужність і небайдужість поліцейські зробили хлопцеві приємний сюрприз. Щоб він не сумував на лікарняному ліжку, а проводив час із користю, подарували книгу Валерія Маркуса «Сліди на дорозі».

Правоохоронці обрали саме цю книжку недаремно. Її герой – 20-річний десантник, який розповідає про своє життя «до» та «під час» війни на Сході України у 2014-му. Це літературний твір про людську хоробрість, відважність і небайдужість, про якості, якими також наділений і наш запорізький сміливець Ян. Тож завдяки безстрашному вчинку звичайного хлопця і професійності поліцейських на одного зухвалого зловмисника у Хортицькому районі стало менше.

Джерело: відділ комунікацій ГУНП в Запорізькій області

 

 




Схожі новини: