У Запорізькій області керівника окупаційної адміністрації засудили до 14 років позбавлення волі

Переглядів: 348

26 вересня 2023 19:33

У Запорізькій області керівника окупаційної адміністрації засудили до 14 років позбавлення волі  фото

Співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом мешканця Токмака. 

За інформацією СБУ, зрадником виявився колишній таксист з Токмака. З початком широкомасштабного вторгнення рф в Україну, він добровільно пішов на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора та запропонував свої послуги.

Спочатку його призначили заступником начальника «Токмацького головного відділу ГУ МВС по Запорізькій області». У новому статусі він допомагав окупантам тероризувати місцевих патріотів і проукраїнськи налаштованих мешканців.

У червні 2022 року він пішов на підвищення та був призначений на посаду голови «військово – цивільної адміністрації міста Молочанськ»

На своїй посаді він забезпечує безперешкодну роботу військової окупаційної адміністрації та допомагає поширювати «рускій мір» серед місцевих мешканців. З цією метою він узяв участь у низці агітаційних заходів, на яких публічно вихваляв російських окупантів та закликав населення усіляко їх підтримувати. 

Також він брав активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасового окупованих територіях Пологівського району.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав його винним за ч. 5 та ч. 7  ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).




Схожі новини: