Воєнкор Мірошніков: Ми все ще дуже залежні від нових постачань комплексів ППО

Переглядів: 373

22 вересня 2023 09:30

Воєнкор Мірошніков: Ми все ще дуже залежні від нових  постачань комплексів ППО фото

За останній місяць окупанти випустили по нам щонайменше 110 ракет типу х-101 (дані ПС ЗСУ).

Згідно з інформацією від ГУР, місяць тому орки мали запас у 100 ракет. Також ГУР повідомляв, що росія на місяць може виробляти 40 ракет такого типу.

Тобто, якщо довіряти офіційній інформації від ГУР (а іншої офіційної інформації не існує), у рф станом на зараз повинно залишитися трохи більше 30 ракет типу х-101 ((100 + 40) - 109). Це на один додатковий залп, а інших вже треба чекати з виробництва.

У ворога більше "калібрів", але у звʼязку з останніми подіями в Криму та з чф рф, кількість ракетоносіїв може зменшитися, а їх використання буде дуже обмеженим.

Найбільшу загрозу являють шахеди та балістичні ракети типу іскандер-м.

Мопедів за останній місяць було випущено 380 штук (також дані ПС ЗСУ), причому темпи виробництва на рф та місячні норми отримання цього лайна з ірану складають приблизно до 200 шт/міс.

Тому скоріш за все, рф основну ставку зробить на "іскандери" для обстрілів енергетики.

Але є нюанс - щоб "покрити" більшість нашої території, окупантам буде потрібно розміщувати власні ОТРК іскандер на території білорусі та застосовувати їх. Інакше ефективність ударів по енергетиці буде не такою, щоб високою.

Я поки не зробив для себе висновків, чи піде на це кривавий самопроглошений диктатор білорусі. І вам не раджу. Давайте будемо дивитися по ситуації.

Який висновок?

1. Обстріли енергетики будуть. Але дуже обмеженими.

рф півроку досліджувала стан нашої енергосистеми, а також вивчала нові маршрути проходження повітряних цілей.

2. На жаль, окупанти зараз з меншою кількістю ракет мають приблизно таку саму ефективність, як наприкінці цієї зими (приблизно 15-20% успішних влучань).

Я не буду казати, з чим це повʼязано та які у нас проблеми, щоб не допомогати ворогу.

3. Вкотре хочу наголосити, що ми все ще дуже залежні від нових (!) постачань комплексів ППО. І зараз особлива необхідність буде у комплексах Patriot та SAMP/T.

Якщо ми отримаємо цих комплексів хоча б ще 6-7 батарей, то небо у нас буде ще більш захищеним, а ефективність обстрілів окупантів знизиться до 5-7%.

І скоріш за все, у такому випадку, ми зможемо уникнути довгих відключень світла (12+ годин) по всій країні.

4. Мобільних груп ТРО багато не буває, потрібно ще. Адже ворожих дронів зараз випускається приблизно у 2-3 рази більше ніж минулої зими.

5. Про запас енергетичних комплектуючих я взагалі мовчу. Маю надію, що запаси комплектуючих та трансформаторів існують хоча б на тому рівні, що минулого опалювального сезону.

Але не варто панікувати. Спокійно запасемося павербенками/зарядними станціями/генераторами, акумуляторами з інверторами.

І продовжимо потужно донатити на ЗСУ!

Богдан Мірошніков, воєнкор




Схожі новини: