До восьми років в’язниці засудили колишнього голову сільради, який пішов на співпрацю з окупантами у Запорізькій області

Переглядів: 392

19 вересня 2023 14:28

До восьми років в’язниці засудили колишнього голову сільради, який пішов на співпрацю з окупантами у Запорізькій області фото

За матеріалами Служби безпеки України засуджено чергового колаборанта, який допомагав країні - агресору встановлювати та підтримувати окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Колишнього голову сільради у Запорізької області засудили до 8 років в’язниці за колабораціонізм. Зрадником виявився колишній голова Тимошівської сільської ради. На початку повномасштабного вторгнення рф він одним з  перших у районі  публічно підтримав російських окупантів та пішов з ними на співпрацю. Про це повідомляє СБУ.

Загарбники призначили його заступником голови окупаційної адміністрації – «військово-цивільної адміністрації смт. Михайлівка»Після призначення на «посаду» він повністю виконував всі вказівки московських кураторів щодо популяризації кремлівського режиму та придушення руху опору в регіоні. За «наводкою» зловмисника окупанти викрадали місцевих активістів, проукраїнськи налаштованих мешканців, колишніх співробітників правоохоронних органів та військових.

За його наказами медичні установи району були переоблаштовані для потреб військових рф, навчальні заклади перейшли на освітні програми країни-агресора, у районі була запроваджена так звана «рубльова зона». Колаборант систематично сприяє окупантам в управлінні захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку. 

Зрадник бере активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких агітує земляків підтримувати окупантів. Також він брав безпосередню участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.На підставі зібраних СБУ доказів, суд визнав колаборанта винним за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Наразі зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території на півдні України. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини перед нашою державою.Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.




Схожі новини: