Окупанти створюють у Мелітопольському районі передумови для ще однієї екологічної катастрофи

Переглядів: 525

18 вересня 2023 12:41

Окупанти створюють у Мелітопольському районі передумови для ще однієї екологічної катастрофи фото

Після підриву окупантами дамби Каховської ГЕС на півдні Херсонської, Запорізької областей та у Криму загостилось питання з водопостачанням та зрошенням сільськогосподарських земель через обміління Північнокримського каналу.

Чергове незаконне рішення окупантів може призвести до дефіциту питної води у Мелітополі та створить передумови для ще однієї екологічної катастрофи. Про це повідомляє Центр національного спротиву

Повідомляється, що нещодавно тимчасово окуповані території Запорізької області незаконно відвідав заступник міністра сільського господарства рф  андрей разін де провів зустріч з призначеною окупантами “заступником голови ради міністрів – міністром АПК та продовольчої політики” свєтланою шевченко. Зокрема окупаційна адміністрація запропонувала використати води річки Молочна, що є найбільшою на ТОТ Запорізької області, та здійснити перекидання її стоку у зрошувальні канали. Окупаційна адміністрація уже розпочала розчищення річища та підготовку до інженерних робіт.

Таке рішення окупантів може призвести до збільшення солоності води в Азовському морі, а також дефіциту питної води у м. Мелітополь, що створює передумови для ще однієї екологічної катастрофи на ТОТ.




Схожі новини: