Добровільно перейшла на бік ворога: СБУ повідомила про підозру головному лікарю «мелітопольського медзакладу»

Переглядів: 542

15 вересня 2023 11:00

Добровільно перейшла на бік ворога: СБУ повідомила про підозру головному лікарю  «мелітопольського медзакладу» фото

Служба безпеки зібрала обґрунтовані докази вини мешканки Запорізької області, яка з початку повномасштабного вторгнення добровільно перейшла на бік ворога та обійняла посаду головного лікаря «мелітопольського центру первинної медико-санітарної допомоги».

За даними СБУ, під час окупації міста зрадниця керувала медустановою та надавала всіляку допомогу окупантам у встановленні та підтриманні їх незаконної влади. Вона підписувала накази та розпорядження, спрямовані на забезпечення функціонування сфери охорони здоров’я на т.зв. «звільнених» територіях.

Також зрадниця, як інформує пресцентр УСБУ в Запорізькій області, прийняла пропозицію окупантів очолити «раду головних лікарів департаменту охорони здоров’я військово-цивільної адміністрації запорізької області».

Крім виконання своїх безпосередніх обов’язків, жінка брала участь в онлайн-нарадах з президентом рф, під час якої доповідала йому про ситуацію з медустановами в тимчасово окупованому Мелітополі.

Співробітники СБУ встановили її, задокументували злочинні дії і повідомили колаборантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

СБУ попереджає: кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно буде покараний за законо




Схожі новини: