Точно попали: російські кораблі після удару по Севастополю відновленню не підлягають - розвідка

Переглядів: 515

14 вересня 2023 21:39

Точно попали: російські кораблі після удару по Севастополю відновленню не підлягають - розвідка фото

Внаслідок українського удару крилатими ракетами по анексованому Севастополі пошкоджено два кораблі, стверджують у міноборони росії. А українська розвідка каже: з великою ймовірністю можна казати, що відновленню вони не підлягають.

Також уражено судноремонтний завод і знищено приміщення, де російські загарбники планували розгорнути потужності для будування надводних дронів 2024 року.

Крім того, міністерство запевняє, що одночасно три морські дрони атакували кораблі чорноморського флоту, але були знищені.

Першим про те, що сталося, повідомив голова анексованого росією міста михайло развожаєв. За його словами, Севастополь був атакований близько 3 години ранку.

Він заявив, що ракета потрапила до Севморзаводу і там почалася пожежа. "В результаті атаки за попередньою інформацією всього постраждали 24 людини, у чотирьох - стан середнього ступеня тяжкості", - написав развожаєв.

Севморзавод - це суднобудівний Севастопольський морський завод імені Серго Орджонікідзе, на якому будують та ремонтують кораблі чорноморського флоту росії.

Через пару годин російське Міноборони заявило, що вночі ЗСУ завдали удару десятьма крилатими ракетами по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у Севастополі. У відомстві запевняють, що російські системи ППО збили сім ракет — три ракети, як стверджує міністерство, пошкодили два кораблі, які перебувають на ремонті.

На відео, які публікували користувачі соцмереж та інформаційні телеграм-канали, було видно та чути три вибухи в районі судноремонтного заводу.

"Це значні ураження, і можна зараз говорити про те, що з великою ймовірністю - відновленню не підлягають, - заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов. - Так, сьогодні добрі новини – знищення і пошкодження великого десантного корабля ворожого "Ростов-на-Дону" проєкту 775, а також підводного човна, що дуже важливо – носія ракет "Калібр".

Звичайно, це добрі новини для українських Сил безпеки і оборони, для українських громадян. І сьогодні багато кримчан відверто і щиро раділи, коли чули ось такі звуки "бавовни", бо розуміли, що триває демілітаризація Криму від російських загарбників".

Стали непридатним металобрухтом підводний човен Б-237 «Ростов-на-Дону» та великий десантний корабель "Мінськ".

Характеристики ВДК "Мінськ"

"Мінськ" – великий десантний корабель проєкту 775, збудований 1984 року в польському Гданську (Польща) на верфі Sticznia Polnocna. Спершу корабель мав назву "ВДК-43".

Від 2000 року судно базувалося на Балтійському флоті Росії, однак незадовго до повномасштабного вторгнення до України росіяни перекинули його разом з кількома іншими кораблями до Чорного моря. Головне призначення ВДК "Мінськ" – висадження десанту на узбережжі або ж перевезення вантажів.  За попередніми даними, по кораблю "Мінськ" було влучання прямісінько в машинне відділення. 

Тактико-технічні характеристики ВДК "Мінськ":

  • швидкість – 18 вузлів,
  • дальність плавання – 6000 миль за 12 вузлів,
  • екіпаж – 87 осіб,
  • розміри: водотоннажність – 4080 т, довжина – 112,5 м, ширина –15 м, осадка – 3,7 м,
  • енергетична установка – 2 дизелі, 2 гвинти, потужність – 19200 к.с,
  • озброєння – 2 здвоєні 57-міліметрові артилерійські установки АК-725, 2 пускові установки реактивної системи залпового вогню А-215 "Град-М", 4 пускові установки переносного зенітно-ракетного комплексу "Стріла-2",
  • на борту можуть розташовуватися до 500 т техніки та вантажів, а також 225 десантників,
  • має радіоелектронні засоби з дальністю дії до 64 км,
  • управління артилерійським озброєнням здійснюється системою "Вимпел".

Характеристики підводного човна "Ростов-на-Дону"

Б-237 "Ростов-на-Дону" – російський дизель-електричний підводний човен проєкту 636.3 "Варшав'янка", що входить до складу 4-ї окремої бригади підводних човнів Чорноморського флоту ВМФ Росії (базування – Новоросійськ). Човен був спущений на воду 2014 року і його вартість сягає 300 млн дол.

Призначення підводного човна "Ростов-на-Дону" – боротьба з підводними човнами та кораблями противника, оборона військово-морських баз, берегових і морських комунікацій, розвідувальна та патрульна діяльність на комунікаціях противника.

Підводний човен "Ростов-на-Дону": тактико-технічні характеристики

  • класифікація НАТО – Improved Kilo,
  • надводна швидкість – 17 вузлів,
  • підводна швидкість – 20 вузлів,
  • робоча глибина занурення – 240 м,
  • гранична глибина занурення – 300 м,
  • екіпаж – 52 особи,
  • автономність – 45 діб,
  • дальність підводного плавання з економічною швидкістю – 400 миль,
  • розміри: надводна водотоннажність – 2350 т, підводна – 3950 т, максимальна довжина – 73 м, максимальна ширина корпусу – 10 м,
  • середня осадка – 6,2 м,
  • енергетична установка: 2 дизель-генератори по 1000 кВт, що живлять головний електродвигун (5500 к.с.), електродвигун економічного ходу потужністю 190 к.с., два резервні електродвигуни по 102 к.с,
  • озброєння – 6 носових торпедних апаратів калібру 533 мм з автоматичним заряджанням, 18 торпед, 24 міни, 4 ракети "Калібр", ПЗРК "Стрела-3" або "Игла", 8 ракет.

 

 




Схожі новини: