У Запорізькій області окупанти набирають молодь до «медіашколи», збираючи персональні дані і навіть розмір одягу

Переглядів: 558

14 вересня 2023 17:31

У Запорізькій області окупанти набирають молодь до «медіашколи», збираючи персональні дані і навіть розмір одягу  фото

Росіяни набирають на тимчасово окупованій частині Запорізької області для роботи в пропагандистських медіа молодь, збираючи її персональні дані, включно з розміром одягу.

Як повідомляє представниця ІМІ в Запорізькій області, організацією “медіашколи” займається російський проєкт – медіацентр “Медіатополь”, який з листопада 2022 року веде пропагандистську антиукраїнську діяльність на тимчасово окупованій частині області. Також інформацію про набір до навчання поширює пропагандистський телеграм-канал, який спрямований на молодь тимчасово окупованих територій.

Так, за даними телеграм-каналу, 6 вересня розпочалося очне навчання в “медіашколі”, де стати фотографами, відеографами та райтерами захотіли понад 25 осіб. У дописі йдеться, що таких шкіл буде ще три до кінця 2023 року, і пропонується реєструватися на наступні “школи”.

У реєстраційній анкеті на Яндекс.Форми від учасників і учасниць вимагають всю персональну інформацію. Так, щоб потрапити на заняття, треба надати інформацію про: ПІБ, дату народження, номер телефону, електронну пошту, посилання на акаунт у забороненій в Україні соцмережі “Вконтактє”, нік у телеграмі, повні паспортні дані, місце роботи чи навчання, місце проживання, фото і навіть розмір одягу.

На сайті всеросійського громадського руху добровольців у сфері культури “Волонтери культури” вказано, що “Медиатополь” є проєктом для формування “спільноти зі 100 молодих медійників на території Запорізької області за допомогою проведення комплексного навчання, апробування системи наставництва та придбання професійного обладнання для покращення якості й кількості медіаконтенту в період із 20 червня 25 грудня 2023 р.”.

Джерело: ІМІ




Схожі новини: