«Іноді день іде на те, щоб розмінувати ділянку 50 на 50 метрів»: сапери-нацгвардійці щодня виходять на бойові завдання

Переглядів: 435

14 вересня 2023 10:45

«Іноді день іде на те, щоб розмінувати ділянку 50 на 50 метрів»: сапери-нацгвардійці щодня виходять на бойові завдання фото

У саперів 15 бригади оперативного призначення Національної гвардії України імені Героя України лейтенанта Богдана Завади вихідних не буває. Кожен день вони виходять на бойові завдання, і кожна помилка може стати для них останньою.  Про будні саперів розповідається на фейсбук-сторінці бригади.

Гвардійці з позивними «Сем» і «Малий» - зовсім молоді «контрактники» інженерного підрозділу 15 бригади ОП Нацгвардії. Та бойового досвіду цим хлопцям не позичати. Вони провели сотні робіт з розмінування території та знають чи не всі види вибухових пристроїв, якими російські окупанти намагаються шкодити українцям. Хоча в основному міни діляться на протипіхотні, протитанкові та змішаного типу. 

Концентрація російських мін на Запорізькому напрямку – величезна. «Іноді день іде на те, щоб розмінувати ділянку розміром п’ятдесят на п’ятдесят метрів», - розповідає гвардієць Сем.

При цьому окупанти не дають саперам спокійно працювати, постійно обстрілюють.  Також окупанти не гребують встановленням розтяжок та мін-«бутербродів».

«Це коли під одним боєприпасом знаходиться інший, і під час спроби розмінування вибухають обидва», - розповідає Сем. У вільний час (який буває нечасто) сапери-гвардійці мріють про майбутню Перемогу. Та визнають – після того, як окупанти залишать останній метр нашої землі, їхня робота тільки почнеться. «На те, щоб очистити рідну землю від мін та зробити її безпечною, підуть роки», - припускає Сем.




Схожі новини: